ZTC
Razgovarali smo Kate Brozinčević iz Studia Kate (Pod Kaštelom 5, Rijeka) o tome kako šišati klince. Prvo šišanje može biti divno iskustvo, a dobar prvi dojam olakšat će vam svako sljedeće šišanje. Važno je umiriti klince, a dobar frizer poput Kate savršen je za tako važan dio vašeg života i života vašeg djeteta.
Kate Brozinčević
Prvo šišanje je jako bitno jer ako bude zanimljivo i bez suza, u budućnosti roditelji neće imati noćnih mora kada dođe red na ponovo šišanje. Vrlo je bitno djetetovo raspoloženje, jer ako dijete nije dobre volje iz bilo kojeg razloga, preporuča se odgoda šišanja. – Kate
Kate preporuča roditeljima kada dolaze prvi put da slobodno puste djecu da upoznaju i istraže novi prostor i okolinu. S djecom voli stvoriti prijateljski odnos jer je i sama majka pa razumije i djecu i roditelje u takvim situacijama. Posebno voli šišanje djece jer joj daju posebnu energiju. Kada ih priprema za šišanje prvo im objasni kako šišanje neće ništa boliti, kako će imati lijepu frizuru, a za nagradu će dobiti i čokoladnu lizaljku, jer tko ne voli slatkiše?!
Kod nas su djeca izrazito mirna, jer ih volimo animirati, dajemo im njima nove “igračke”, viklere u boji, četkica s puderom, bočica-prskalica. Većina njih voli vodu pa ih smjestimo za praonik gdje se igraju s vodom. Takvim pristupom djeca se prije opuste i ne mare što mi radimo jer su u “svom” poslu, a roditelji su također zadovoljni jer vide da je dijete zaigrano i osjete da je u sigurnim rukama pa ih fotografiraju kako bi zabilježili taj poseban trenutak. – Kate
Kada je šišanje gotovo pokazuju im novu frizuru, a kada se djeca pogledaju ostaju bez teksta jer sad vide neku drugu osobu u ogledalu. Dečkima vole staviti malo gela, a curama šljokice i razne trakice u boji, a zbog toga se klinci osjećaju jako važno i ponosno, kao i njihovi roditelji. Pramen prvog šišanja uvijek spreme u malu kovertu kako bi roditelji i djeca imali uspomenu na svoj poseban dan. Na kraju dobiju čokoladnu lizaljku. Kate kaže kako jako voli djecu i rad s njima jer svako dijete je posebno na svoj način, a kad ih vidi s kojom srećom odlaze i sama je neopisivo sretna, a samim time i što je postala dijelom tih važnih i lijepih uspomena.
Studio Kate ima posebno darivanje za čitatelje Stiluete, ovaj tim daruje besplatno prvo šišanje! Javite nam se putem maila redakcija@stilueta.net, tko prvi –  šišanje njegovo! Sretno svima!!!
Foto: Kate Brozinčević, Ivor Mažar
Pripremila: Stilueta
Vaši komentari
DUX NEKRETNINE