Jučer se u našem gradu održavalo jedno vrlo zanimljivo i potpuno drugačije druženje u organizaciji Gentlemen’s Shopa koje je potvrdilo da džentlmeni postoje i da napokon postoji mjesto gdje mogu uživati u tom životnom stilu.

Iako je veoma teško dati jednostavan odgovor na pitanje što danas znači biti džentlmen, uživanje u vrhunskim cigarama i viskijima svakako je jedan od segmenata koji se oduvijek vezivao uz džentlmenski lifestyle. Nema puno stvari i rituala koji su predmet tolike strasti kao što je sljubljivanje kompleksnih aroma fine cigare i kvalitetnog viskija. Međutim, za istinski užitak u senzaciji tih okusa i mirisa potrebno je i nešto znanja. Upravo zato je Gentlemen’s Shop, u suradnji sa svojim stalnim partnerima iz tvrtki G3 Spirits i Havana Cigar Shop, organizirao ovo druženje – radionicu o umjetnosti i znanosti sljubljivanja viskija i cigara, ali i samoj kulturi konzumiranja ovih užitaka.

Uz ugodan retro zvuk pucketanja gramofonske ploče svojim klijentima i prijateljima, ljubiteljima ovog sofisticiranog luksuza, predstavili su jedan od najprodavanijih single malt viskija na svijetu, 12 godina star Glenfiddich koji su sljubili s ručno motanom Camacho cigarom koja sadrži list originalnog kubanskog sjemena. Što je večer više odmicala arome visikija i cigara postajale su intenzivnije pa su nepca i nosevi ove zanimljive družine mogli uživati i u 15 godina starom Glenfiddichu ispunjenom notama meda i grožđica,  a vrhunac večeri svakako su dosegli uz Glenfiddich bogatih voćnih aroma koji je 18 godina dozrijevao u cherry i bourbon bačvama, a koji su dodatno obogatili intenzivnom Camacho Corojo cigarom čiji puni okus je savršeno zaokružio ovu priču.

U ovom ultimativnom užitku sljubljivanja aroma posebice su uživala neka iskusna nepca kao što su Neven Vorkapić, viski entuzijast i autor bloga 23 Whiskey Street, kao i Domagoj Trusić, najbolji hrvatski barista, što potvrđuje da Rijeka ima jednu profiliranu scenu eudajmonista, ljubitelja educiranog, umjerenog i profinjenog uživanja u svim blagodatima života, a koju Gentlemen’s Shop uspješno okuplja.

Od samog početka bilo je jasno da Gentlemen’s Shop donosi jedan novi trend u ovome gradu, a koji je puno širi od samog barber shopa, muških frizura i brada. Riječ je o trendu kvalitetnog i profinjenog muškog životnog stila koji muškarci objeručke prihvaćaju i sa zadovoljstvom mu se prepuštaju.

Ovim događanjem samo su još jednom potvrdili da Rijeka napokon ima mjesto po mjeri pravog muškarca, mjesto po mjeri džentlmena, i zato jedva čekamo sljedeći projekt kojim će nas oduševiti.

4LOOK MEN GENTLEMEN SHOP, Žrtava fašizma 2a, Rijeka

 

Foto: Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE