ZTC

Kažu da su uspomene s putovanja jedino pravo bogatstvo koje vas obogaćuje kao osobu  više od bilo koje materijalne stvari. Moram priznati da se i sama nedvojbene slažem s ovom tvrdnjom, putovanja nam omogućavaju da širimo horizonte, upoznajemo druge kulture, jezike i običaje, uživamo u različitim harmonijama osjetila te naposljetku otkrivamo svijet i stvara uspomene koje nikada ne izblijede.

Uvijek kada mi to vrijeme i financijske mogućnosti dopuštaju pokušam negdje otputovati, iako samo na vikend, kako bih izašla iz poznate rutine i otkrila nešto nepoznato i posebno. Danas vam donosim nekoliko prijedloga koji su zahvaljujući lokaciji  idealni za dulje putovanje ili samo produženi vikend. Tek nekoliko sati vožnje od nas su udaljeni prekrasni gradovi, pomalo nalik razglednici, ispunjeni predivnom kulturom, bogatom gastro scenom te sadržajima koji će zadovoljiti svačiji ukus.
Hallstatt jest jedna od onih lokacija koju su u posljednjih nekoliko godina proslavile društvene mreže poput Instagrama. Malo pitoreskno seoce s prekrasnim jezerom nalazi se u austrijskoj pokrajini Salzkammergut. Idealna je lokacija za romantičan jednodnevni izlet ispunjen šetnjom uz jezero te uživanjem u pogledu na divnu prirodu i simpatične šarolike kućice baš kao iz slikovnice. Bajkoviti izlet koji će vas zasigurno dugo ostati u sjećanju!

Produljeni vikend u Pragu savršena je ideja za spontano jesensko putovanje. Grad koji se ponosi bogatom kulturom, arhitekturom i umjetničkom baštinom oduševit će vas svojim domaćim izgledom te ugodnom atmosferom koja vlada na svakom koraku. Izvrsna hrana i odlična piva po još boljoj cijeni odličan su razlog da okupite prijatelje i uputite se pravac Praga.

Ljubitelji umjetnosti ove bi jeseni trebali uživati  u bečkoj secesiji. Grad koji odlikuje nevjerojatna arhitektura, bogastvo muzeja i galerija na svakome koraku zasigurno će izazvati vaše divljenje. Tek nekoliko dana u ovom bajkovitom gradu dovoljno je da osjetite novi nalet nadahnuća.

Venecija je divna u svako godišnje doba, no jesen može biti izvrstan odabir s obzirom na manji broj turista koji većinom preferiraju ljetne mjesece. Klasična destinacija koju svatko treba barem jednu posjetiti, prekrasna Venecija jednostavno nikad ne izlazi iz mode.

Za kraj, još jedna ljepotica u Italiji, čarobna Verona odlična je destinacija koju možete spojiti s Venecijom. Grad zaljubljenih prekrasan je u svako godišnje doba, no čini nam se još ljepšim kada jesenske boje prekriju grad. Šuškavo lišće, kesteni, kuhano vino…


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Unsplash

Kancelarija bar