ZTC

Iako svatko pronalazi svoj idealni način opuštanja, mislim da ćemo se složiti kako je hladna večer provedena na kauču pod toplom dekicom, šalicom čaja i dobrom knjigom u ruci – definicija kvalitetno provedenog slobodnog vremena za svakoga. U kišnim jesenskim večerima možemo si priuštiti koji sat za sebe i uživanje u novim bestsellerima ili vječnim klasicima koji nas uvijek iznova oduševe. Danas smo pokušali izabrati top 5 naslova u kojima ćemo i sami uživati ove jeseni, a vas pozivamo da se priključite s prijedlozima!

Knjiga koja na prvi pogled neodoljiva podsjeća na megapopularnu knjigu HYGGE, na šarmantan nas način uvodi u svijet jeseni te prikazuje mjenjaje sezona na nešto drugačiji način. Savršeno jesensko štivo za one dane kada se samo želite ugodno ušuškati i prepustiti mašti!

Mali princ omiljeni je izvor inspiracije i kako kod djece tako i kod odraslih. Knjiga koja nas iznova podsjeća na prave vrijednosti i prinaša nam poseban osjećaj mira. Definitivno jedno od onih štiva za kojima uvijek iznova posežemo i s guštom se prepuštamo pisanoj riječi.

Iskreno, prva pomisao kada govorimo o jesenskim knjigama, za mene su krimići. Lee Child, svjetski je poznat i nagrađivan autor krimića u čiji ćete se intrigantnom, opasnom i napetom svijetu u trenutku izgubiti. Krimići prate detektiva Jacka Reachera koji istražuje misteriozne zločine diljem Amerike. Njegove knjige čitaju se u jednom dahu, a savršene su za olujna popodneva koja ćete provesti u sigurnosti svoga doma.

Klasik u svijetu krimića, neodoljiva Agatha Christie uvijek je dobra ideja! Izabrali smo “Ubojstvo u Orient Expressu”, kao jedan od najpoznatijih dijelova iz niza krimića koje je autorica pisala dugi niz godina. Dašak humora, zanimljivi zaplet i neočekivan rasplet zaokupirat će vašu pažnju do posljednje stranice!

Za kraj, jedna sasvim posebna knjiga, točnije zbirka poezije, koja je u trenu oduševila svijet. Mlada autorica Rupi Kaur, proslavila se dirljivim stihovima na Instagramu i Twitteru koji su postepeno pronašli svoje mjesto u zbirci “Milk & Honey”. Zbirku čine pjesme grupirane u četiri ciklusa: „the hurting“, „the loving“, „the breaking“ i „the healing“, čiji nazivi upućuju na glavni ton i tematiku pjesama koje su u njih uvrštene. Uz pjesme tu su i ilustracije iste autorice, poprilično jednostavni crno bijeli crteži koji se savršenu uklapaju u cjelokupnu viziju i estetiku knjige – sirovost, neobrađenost, ogolenost.


 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE