ZTC

Onih nekoliko večernjih sati provedenih u toplini svojeg doma često su ono najdragocjenije slobodno vrijeme u kojem želimo maksimalno uživati. Danas vam donosimo top 5 prijedloga kako kvalitetno provesti večer i stvoriti neke nove, pozitivne navike, koje će pozitivno utjecati na naš život.

1. Offline vrijeme

Pokušajte onih zadnjih pola sat ili sat pred spavanjem odvojiti kao “offline vrijeme”, odnosno vrijeme u kojem uživate u sadašnjosti, stvarnom svijetu i puštate mobitel i ostale tehnološke naprave sa strane. Čitav dan smo okruženi internetom, bezbroj poruka neprestano stiže na naš telefon, a emailovi čekaju u redu odgovore. Od nas se očekuje da smo dostupni u svakome trenutku što možete itekako postati stresno. Zato vrijeme prije spavanja odvojite za uživanje u omiljenim aktivnostima, bio to razgovor s dragom osobom, čitanje filma, gledanje serije, ispijanje čaja…

2. Čišćenje lica

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno očistiti kožu lica prije odlaska u krevet. Pobrinite se da skinete svu šminku i pravilno njegujete kožu kako bi već sljedećeg jutra zablistala punim sjajem. Pravilna njega koja odgovara baš vašem tipu kože neusporedivo je važnija od šminke, stoga je nemojte zanemariti!

3. Lagana večera

Navečer si priuštite laganu večer i šalicu primjerice čaja koja će vas umiriti prije spavanja. Pokušajte ne jesti barem dva sata prije spavanja i izbjegavajte tešku i masnu hranu.

4. Vođenje dnevnika…

Pokušajte svaku večer zapisati nekoliko pozitivnih misli i afirmacija prije odlaska na spavanje. Neka to bude tek nekoliko riječi ili rečenica, mali osvrt na dan iza vas, podsjetnik na sve ono na čemu ste zahvalni u životu. Moč pozitivnih misli puno je veća nego što mislimo…


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Unsplash
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE