ZTC

Ljeto je idealno vrijeme za uživanje u dobrome štivu na plaži, neovisno o tome preferirate li stručnu literaturu, dobar krimić ili ljetnu romansu. Važno je da se na tih nekoliko sati uz zvuk mora i sol na koži, na kratko “isključimo” od on line svijeta i uronimo u onaj zapisan na stranicama omiljene knjige. Izbor knjiga koje nosimo sa sobom na plažu stvarno je opširan, no danas smo odlučile predstaviti tri knjige domaćih autorica i  inspirativnih žena čije su nam se knjige uvukle pod kožu te ćemo ih sa guštom čitati u svako doba godine.

Nova knjiga poznate hrvatske autorice, Ane Bučević, nosi naziv Što (ni)je ljubav? Ova zanimljiva igra riječi natjerat će vas na razmišljanje i propitkivanje brojnih odnosa u svojem životu. Što za vas zapravo predstavlja ljubav i kako ju i sami živite u svojoj svakodnevici? 

Je li zdravije reći: “Volim te” i ne dobiti to natrag pa znati na čemu si ili igrati neke igre vrijedne špijunsko – detektivskih filmova sa zapletima od kojih vam garantiram nećete imati mir. A ljubav je mir. Kažite to “Volim te” kada osjetite. Naprosto kažite. Vi budite ljubav, jer samo takvi ćete moći pravu ljubav i živjeti. Samo iskrenim davanjem možete u svom životu imati partnera koji iskreno daje. Čega se plašite? Istine? Ne. Plašite se svojih uvjerenja da nikada nećete naći partnera kakvog znate da zaslužujete. Plašite sami sebe svojim mislima. Istine se ne treba plašiti. Ona oslobađa. Istina je ljubav, ljubav je istina. Živite svoju istinu da biste živjeli ljubav. – Nada Bučević

Još jedna knjiga koja se zatekla kako na našem noćnom ormariću tako i u torbi za plažu jest knjiga Emina Pršić i Ivane Šešo „Kad te bajka sastavi, a život rastavi“ uz zanimljiv podnaslov Usklađivanje jezika ljubavi.

Uz Maju i Mislava koje upoznajemo kroz knjigu, njihova razmišljanja, odluke koje direktno utječu na brak knjiga obiluje zanimljivim situacijama, lekcijama, ali i humorom te je u kratko vrijeme postala štivo koje rado čitaju žene, ali i muškarci! Izazov je u današnjim vremenima živjeti ljubav u svakodnevici, uz svoje JA koje unosimo u brak kao i miraz sačinjen do obitelji  i prijatelja, ova knjiga zato je dobar vodič, realan, ali konkretan, bez zavaravanja, ali s puno rada, usklađivanje jezika ljubavi uz pomoć Emine i Ivane. 

Za kraj, ako na plaži uživate u nešto ozbiljnijem štivu, odnosno preferirate stručnu literaturu možda će vas zainteresirati nova knjiga Ermine Duraj -“Odnosi s medijima u loklnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj.” Ova knjiga savršen je odabir za svakog ljubitelja PR-a koji uživa u usvajanju novih znanja u opuštenom ljetnom ritmu.

Pripremila: Stilueta
Photo: Stilueta, Unsplash

Vaši komentari