ZTC

Razgovori za posao često mogu predstavljati izvor stresa i nelagode, što je posve razumljivo i normalno. Jedna od stavki koje mnogima predstavlja veliki izazov jest upravo što odjenuti. Puno toga ovisi i o vašoj profesiji odnosno radnoj okolini u kojoj ćete se nalaziti, pa ipak jedno je sigurno: želite izgledati profesionalno i uglađeno, no istovremeno pristupačno. Prošlo je vrijeme strogih odjela, crne, sive i bijele kao jedinog raspona boja kojim raspolažete, ono što želite jest pokazati svoju osobnost u najboljem svjetlu.

Svi znamo da vanjski izgled govorni puno o nama, posebice pri stvaranju prvog dojma, a on je često i presudan. Kako biste dopustili svojoj osobnosti da govori, no istovremeno izgledali profesionalno, predlažem kombiniranje nekoliko “klasičnih” komada odjeće poput sakoa ili pencil suknje sa zanimljivim asesoarima poput jarkih cipela i odgovarajuće torbice.

Dobro krojene hlače na crtu ili pencil suknja uz strukirani sako odličan su odabir za poslovnu priliku poput razgovora za posao. Ipak, ne treba vas biti strah malčice “začiniti” odjevnu kombinaciju te je učiniti manje bezličnom i dosadnom. Prije svega, važno je da se u odabranoj odjeći osjećate samopouzdano i sigurno u sebe. Nemojte odabrati potpetice ako ste u njima nesigurni, ravne cipele jednako će dobro izgledati ako se vi u njima osjećate ugodnije. 

Predlažem da temeljne komade odjevne kombinacije izaberete u nešto neutralnijim tonovima, a potom se poigrate dodacima poput nakita i torbe. Zapamtite, manje je više, dovoljna će biti torba u jarkom tonu ili statement ogrlica da istaknete svoju drugu stranu. 

Na kraju, izaberite ono u čemu se osjećate najbolje i blistate samopouzdanje, nabacite široki osmijeh na lice i duboko udahnite. Sretno!

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Unsplash

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE