Osobno, vjerojatno ću uvijek favorizirati kupovinu u dućanima pred onom internetskom. Pa ipak, istina jest da nemalu količinu vremena provodim na web shopovima omiljenih brendova u kreiranju savršene jesenske wish liste, ali i tragajući za novom inspiraciju za članke. U posljednje vrijeme nekoliko sam se puta i sama odvažila te uz nekoliko klikova obogatila svoj jesenski stajling. U nastavku vam otkrivam nekoliko savjeta koji su meni bili od velike pomoći te se nadam da će vas ohrabriti ako i sami zazirete od online kupnje. 

Kupujte na provjerim web stranicama.

Zlatno pravilo svake online kupnje, jest da kupujete isključivo na poznatim odnosno provjerenim web stranicama. Osim platformi poput ASOS ili ZAFUL, sve je više poznatih highstreet trgovina koje od prošle godine nude online kupnju i za Hrvatsku. Dakle, budite sigurni da je riječ o provjerenoj web stranici i budite oprezni s osobnim podacima. Nikako ne spremajte osobne podatke ili lozinke već to svaki puta učinite iznova. Za bilo kakve sumnjive aktivnosti odmah se javite kontaktnoj službi.

Isprobaj u trgovini, kupi online.

Koliko vam se puta dogodilo da ste u Zari isprobale nevjerojatnu haljinu, vratile se za tjedan dana, no ona je bila odavno rasprodana? Highstreet trgovine često se služe ovakvim trikovima kako bi nas motivirale da kupnju obavimo u što kraćem roku. Odjeća je ipak češće dostupna preko web shopa nego u trgovini. Pobrinite se da isprobate odjeću u trgovini kako biste se uvjerili da vam odgovara, a potom kada budete u mogućnosti, ako je ista rasprodana u trgovini, potražite je online. Mali savjet: Ako naručite dostavu u najbližu trgovinu proći ćete besplatno!

Čekajte sniženja.

Web shopovi često imaju još veća i dulja sniženja od onih u trgovinama. Neki brendovi čak imaju i kroz čitavu godinu kategoriju s popustima. Prije kupnje u trgovini provjerite je li vaš omiljeni proizvod već snižen na internetu.

Raznolikost brendova.

Dobra strana internet kupovine jest da možete isprobati brendove koji nisu dostupni u vašem gradu ili čak državi. Najveća je nedoumica hoće li vam odjeća ili obuća pristajati. Srećom, brojni brendovi nude i besplatan povrat kupljenog u slučaju da vam ne odgovara te detaljne opise mjera za svaku veličinu kako bi potencijalna greška bila svedena na minimum. Obavezno se izmjerite prema uputama kako biste otkrili svoje proporcije. Različiti brendovi imaju različite veličine zato nemojte preskočiti ovaj korak!

Internet kupnja može biti vrlo primamljiva posebice u hladnim i kišnim mjesecima. Ideja  o toploj čokoladi u krevetu i surfanju omiljenim web shopovima nikad nije bila zanimljivija!

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Unsplash

Vaši komentari
SALLY