Početak je tjedna i svima nam je potreban mali poticaj da tjedan ispunimo pozitivnim mislim i motivacijom za još uspješnijim izvršavanjem obaveza. Pozitivne misli odnosno afirmacije mogu se na različite načine uključite u svakodnevicu bez da to naizgled zapažamo.  Dok je jedan način da svakoga jutra doista i zapišete nekoliko pozitivnih afirmacije te se potpuno posvetite barem na par minuta pozitivnom razmišljanju, drugi jest da pokušate afirmacije uključiti u objekte koje svakodnevno koristite. Kako? Često to i ne zapažamo, ali prekrasne misli s lakoćom se mogu stvoriti svuda oko nas. Rokovnik s lijepom porukom ili poster s inspirativnom misli, šalica s kojom je kava još slađa – svi oni predmeti koji nas okružuju te ih svakodnevno koristimo ako nose inspirativne misli mogu i utjecati na naše razmišljanje. 

Često su detalji i male promjene oni koji čine veliku razliku. Ispisivanje rokovnika još je ljepše ako stranice krase poticajne misli, a dani u uredu su lakši ako zidove krase afirmacijski posteri. Danas vam donosimo nekoliko prijedloga kako misli pretočiti u djela odnosno okružiti se pozitivnošću gdje god da se nalazite. 

Mobitel je predmet koji uvijek imamo uz sebe, a sastavni dio jest i odgovarajuća maskica koja ima zaštitnu ulogu, ali i estetsku. Izaberite maskicu s lijepom porukom, a isto možete učiniti i s pozadinom. Izaberite misao koja vam se sviđa te opisuje vaš životni stil ili nešto čemu težite. Čini se kao mala stvar no podsjetnik poput ovog “Make it happen” postepeno će vas motivirati da hrabro koračate svijetom i ostvarujete svoje snove jedan po jedan.

Jutarnja kava uz pozitivne misli ritual je s kojim bi trebalo započeti svako jutro. Učinite one male svakodnevne navike još posebnijima uz šalicu s porukom poput ove “Be the reason someone smiles today”. Dok ispijate kavu pokušajte zapisati nekoliko pozitivnih misli zbog kojih se veselite današnjem danu ili općenito pozitivnih afirmacija kojima ćete same sebi čestita na svemu što ste postigle, pohvaliti svoj izgled ili iskazati zahvalnost prema nečemu ili nekome. 

Podsjetnik poput “Eat well, travel often” definitivno jest nešto što svatko od nas zatreba s vremena na vrijeme. Zašto poruku poput ove ne bi krasio i vaš rokovnik? Izbor je velik važno je samo izabrati poruku koja vas podsjeća na one male užitke kojima se posebno veselite ili vas podsjećaju na prave vrijednosti kojima težite. Poigrajte se i uključite pozitivne misli na nepredviđene načine. 

Možda najjednostavniji način da ujedno ukrasite prostor, a i udahnete mu pozitivnu energiju jest nekoliko afirmacijskih postera. Osim što vas inspiriraju ujedno i izgledaju prekrasno!


Mekan i udoban jastuk poput ovog ujedno nosi i simpatičnu poruku. Ljubav stvarno je svuda oko nas!

Za kraj kako bismo se podsjetili da baš svaki svakodnevan predmet može zablistati i u drugoj motivacijskoj ulozi jesu ove simpatične termosice s porukama. 

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: society6.com
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE