ZTC

Petak je pokucao na naša vrata i to u sunčanom izdanju, moramo priznati ovo smo dugo iščekivali, uz ovako divan dan gotovo da smo zaboravili da je jesen stigla. Dan proveden na otvorenom uz ugodnu temperaturu i sunčano nebo savršena je uvertira za nadolazeći vikend. Često napeto iščekujemo petak, no jednom kada dođemo toliko smo uzbuđeni i rastrgani između različitih planova i želja da ne stignemo u puno smislu riječi opustiti se i jednostavno uživati u slobodnom poslijepodnevu. Zato smo vam pripremili nekoliko prijedloga i ideja kako provesti petak na najbolji mogući način.

Prije svega nemojte se previše opterećivati osjećajem da pošto poto “morate” negdje otići, vidjeti se s prijateljima, obitelji, obaviti kućanske poslove i sl. dopustite si kratak predah od svih obaveza i popodne u kojem ćete uživati kako god želite. Primjerice možete odlučiti da ćete onu obiteljsku večeru održati u nedjelju, a s prijateljicama izaći u subotu. Nemojte si bespotrebno nagomilati druženja, posjete i obaveze kada bi petak i vikend trebali biti namijenjeni odmoru. Ako ipak uživate u kvalitetno provedenom odmoru u nešto aktivnijem smislu te riječi, pokušajte unaprijed razmisliti i raspitati se o nadolazećim eventima, planovima i slično kako biste uskladili svoje i tuđe potrebe. 

Kada je u pitanju petak i to prekrasan kao što je ovaj danas, predlažemo vam da popodne provedete u ležernom duhu poput ispijanja kave na Korzu s najboljom prijateljicom ili laganoj šetnji uz more s partneru. Na kraju krajeva, ako z vas ležerno popodne znači ušuškati se pod dekicom i uživati u nečemu slatkom i omiljenoj seriji, zašto ne?

 

Poanta je zapravo da ne postoji recept za savršeni petak, niti ponedjeljak niti bilo koji drugi dan u tjednu. “Savršen” dan čine sve one sitnice, spontanost i  mali dnevni rituali koji nastaju kada zaboravimo na dnevne obaveze i okvire u koje postavljamo svakodnevni život. Važno je slušati svoje srce i intuiciju, ne postoji to sunce, prijatelj, dečko ili obitelj koji vas mogu natjerati da otiđete u šetnju ako se osjećate kao da biste se radije odmorile pred televizijom. I to je u potpunosti razumljivo! Uživajte u slatkom okusu petka baš kao da je svaki drugi dan. Trčite, spavajte, ispijajte kave, jedite kolače, shoppingirajte, prošećite – ukratko ugodite sebi!

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Unsplash

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE