Za ljubitelje jazza i vrhunskih glazbenih nota za kraj studenog ne postoji bolje mjesto od Rijeke. Odličan lineup vrhunskih inozemnih i domaćih jazz glazbenika neće izostati, a organizatori JazzTimeRijeka festivala su razotkrili  imena ovogodišnjeg izdanja!

Da burnih aplauza i biseva ni u ovom izdanju neće nedostajati uvjerili smo se objavom prvih izvođača – Charles Tolliver Tenteta koji će ovom prilikom u društvu hrvatskih glazbenika izvesti najveća djela velikana jazza, pijanista i skladatelja Theloniousa Monka, uzbudljivog fusiona Zorana Predina i Giani Poposki Trija, te Jed Becker’s blues explosion feat. Elvis Stanić, blues-rock atrakcije koja nudi izvrsnu zabavu i garantira dobar provod!

Nova imena međunarodnog jazz festivala JazzTimeRijeka kojima se zaokružuje glazbena slika ovogodišnjeg izdanja jesu renomirane glazbene veličine hrvatske jazz scene –  Denis Razmović Razz i Henry Radanović, koji iz svoje glazbene radionice donose novi album „Urban Minority“, Vedran Ružić koji na festival dolazi na krilima jedinstvenog umjetničkog projekta „Spiritual Market“ te Damjan Grbac koji će nas osvojiti inovativnim ambijentalnim projektom „Forest GIIPUJA“.

Novo izdanje festivala prilika je za još jedno multimedijalno predstavljanje konceptualnog jazz albuma “Spiritual Market” kontrabasista i slikara Vedrana Ružića u čemu se kao idealni suputnici ističu virtuozni članovi njegovog sastava u postavi: Pavle Miljenović – gitara, Borko Rupena – bubanj. “Spiritual Market”, dobitnik nagrade porin 2016. godine za najbolji jazz album, zamišljen je kao Ružićeva glazbena posveta putovanjima Marka Pola te se sastoji od 7 raznovrsnih kompozicija od kojih svaka predstavlja dio te znamenite priče, a popraćen je i umjetnički izuzetnim filmom u režiji sjajnog tandema Ira Tomić i John Kardum, koji su tom sadržaju dali genijalnu vizualnu dimenziju. Ovakav slojevit koncept, koji je kod nas prepoznat kao jedan od najzanimljivijih događaja na umjetničkoj sceni, nesumnjivo će oduševiti i riječku publiku.

Novo izdanje JazzTimeRijeka festivala, koji se diči posebno dugom i značajnom tradicijom i senzibilitetom prema ovom glazbenom izričaju, održat će se od 24. do 26. studenoga  u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

U prodaji su ulaznice za 26. JazzTimeRijeka festival!

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 150kn za cjelokupni program, a u prodaji se nalaze i pojedinačne, dnevne ulaznice koje možete kupiti već danas, ali i tokom održavanja festivala po cijeni od 70kn.

Prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima Entria i na webstranici ENTRIA. Kompletan raspored koncerata i popratnih događanja 26. Jazz Time Rijeka stiže uskoro!Pripremila: Stilueta
Izvor: jazztimerijeka.com

Vaši komentari
SALLY