ZTC

Ljeto je već daleko odmaknulo, no ako se još niste “dočepali” pravog godišnjeg odmora odnosno ljetovanja izvan grada ili jednostavno to nije na vašoj listi prioriteta ovog ljeta, donosimo vam kratki vodič kako preživjeti ljeto u gradu. Od omiljenih trgovina, preko kafića do restorana – sve na jednom mjestu za uživanje u ljetnim danima čak i kada ste u gradu.

Visoke temperature mogu postati nesnosne, ali ljeto u gradu ima i svoje čari. Rijeka je u zadnje vrijeme procvala te doista privlači veći broj turista čija nasmijana i znatiželjna lica gradu dodaju onaj poseban čar. Gradska vreva može biti itekako uzbudljiva ako znate gdje je “okusiti”, ali i pobjeći od visokih temperatura barem na sat vremena u danu. 

Kada visoke temperature preuzmu vodeću riječ, opustite se u klimatiziranom, uvijek ugodnom ZTC-u te uživajte u shoppingu. Sigurni smo da ćete pronaći baš sve za plažu i uređenje doma te se opustiti u ugodnom ambijentu.

Ako poželite isprobati domaću hranu ili vam je gušt popiti dobru pivu odličan odabir je novo preuređena pivnica Cont. Kultna lokacija u šarmantnom ruhu oduševit će kako turiste tako i lokalne goste. Na meniju su redom domaći specijaliteti poput šurlica i njoke te širok izbor craft pivi. Na trenutak pobjegnite suncu na ugodnoj terasi u hladu i uživajte u pogledu na užurbanu Rijeku.

Aperitif bar novootvoreni je lokal za sve ljubitelje ugodnog ambijenta, zanimljivog uređenja interijera te općenito “domaće atmosfere”. Savršen je odabir za ispijanje kave ili omiljenog pića u svako doba dana. Iako se radi o prvenstveno ugostiteljskom objektu od jeseni se očekuju i brojna kulturna događanja poput izložbi, rasprava, panela i slično.

Još jedan simpatičan novitet u našoj Rijeci jest Čajni trg. Nalazi se na trgu Matije Vlačića Flaciusa i donosi zelenu oazu u samom centru Rijeke. U neposrednoj blizini Samovara, ova osvježavajuća površina odličan je bijeg od nesnosnih vrućina.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Ivor Mažar, facebook stranica Cont

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE