Maybelline je jedan od onih drogerijskih brandova kojemu se uvijek rado vraćamo i isprobavamo kako stare tako i nove proizvode. Iako je njihov Fit me matt+poreless puder, namijenjen normalnoj do masnoj koži, već neko vrijeme na hrvatskom tržištu, isprobala sam ga tek nedavno i mogu reći da je jedan od boljih pudera koje sam koristila, a u nastavku doznajte čime me osvojio.

Izbor pudera zna biti prava mala misija. Vrsta pudera mora odgovarati s obzirom na tip kože, važna je i njegova tekstura, prekrivna moć i nijansa koju je nekad vrlo teško pronaći pa se mora kombinirati dvije nijanse kako bi se postigla ona prava. Međutim, Fit me matt+poreless puder za mene osobno ima sve u jednome. Nijansa koja meni savršeno odgovara je nijansa broj 115, Ivory. Iako zvuči kao dosta svijetla nijansa, zapravo se radi o toploj bež nijansi.

Nijansa 115 je druga po redu po svjetlini, 110 je najsvjetlija, dok su ostale četiri tamnije. Iako u nazivu pudera stoji matt+poreless, ne bih rekla da je potpuno matt niti da savršeno popunjava pore. Puder ima lagani sjaj, što meni osobno ne smeta sve dok izgleda prirodno na koži, a što se tiče popunjavanja pora, preporučam da prije nanesete primer koji će popuniti pore, a nakon njega puder. Bilo da ga nanosite kistom, prstima ili beauty blenderom, jednako će se dobro razmazati iako više preferiam beauty blender jer tako puder izgleda najprirodnije i najbolje se stopi s kožom. Što se tiče prekrivne moći, rekla bih da je srednja, ali se može nadograđivati. Ono što mi se posebno sviđa kod njega je to što izgleda prirodno na licu, kao vaša druga koža i to što s obzirom da imam masnu kožu, traje skoro cijeli dan i ne miče s lica. Kada svemu tome dodate i pristupačnu cijenu, zaista dobijete puder kojega bih iskreno preporučila za dnevni look ali i za večernji ukoliko više volite prirodniji makeup.

Pripremila: Marina Pilar

Vaši komentari
SALLY