skip to Main Content
MENU
Splitski portal Slatkopedija  još jedna potvrda da je uspjeh na pravim temeljima itekako moguć!

Splitski portal Slatkopedija još jedna potvrda da je uspjeh na pravim temeljima itekako moguć!

Portal Slatkopedija pokrenut je početkom lipnja 2017. s ciljem okupljanja svih ljubitelja slastica – profesionalnih slastičara, ali i zanesenih amatera, potpunih početnika, kao i onih iza kojih je više desetljeća iskustva u pripremi slastica.

U manje od godinu dana postao je priznati i uvaženi medij u području slastičarstva i slastica u Republici Hrvatskoj, ali i u okolnim zemljama te je ostvario suradnje s brojnim istaknutim slastičarima, blogerima i znanstvenicima iz Hrvatske i drugih zemalja.

Kate Bošković

Idejna začetnica ovog portala i njegova urednica je Kate Bošković, 27-godišnja diplomirana novinarka iz Splita koja je prije godinu dana došla na ideju pokretanja medija posvećenog isključivo slatkim temama. Iako su joj mnogi pokušali predstaviti ulazak u vlastiti posao kao nešto previše riskantno te je na tom putu obeshrabriti, savjetujući joj da pričeka još nekoliko godina, bila je odlučna u tomu da je idealno vrijeme za okušati sreću upravo sad. Imala je sreću da su uz nju odmah stale i njezina majka Marija, direktorica poduzeća pod kojim je portal pokrenut te njezine starije sestre Jelena i Mirjana. Jelena je u ovaj projekt uložila svoj novac te je portalu dala ime, dok je Mirjana u početku bila zadužena za vođenje društvenih mreža, a sada je, uz Katu, jedini član slatke redakcije. Osim njih, u samom su početku Slatkopedijin tim činile i dizajnerica Marina Matijaca te novinarke Ana Brkanlić i Iva Lukač. Iako Ana i Iva više nisu članice Slatkopedije, ostale su trajno vezane za nju i kad god nešto treba pomoći, one rado uskoče. Riječ je o pravoj ženskoj poduzetničkoj ekipi, kojoj ipak često u pomoć svojim savjetima i znanjem uskoči i poneki muškarci.

Ono što je prije godinu dana Kate tek počela sanjati, tako je danas postalo realnost – u Hrvatskoj sada postoji medij specijaliziran za slastice i slastičarstvo, na kojemu se prate, piše, istražuje i objavljuje sve važne informacije vezane za slastice i slastičarstvo, rade intervjui, najavljuju događanja, pišu izvještaji, upozorava na probleme, slave uspjesi…

Voditi vlastiti posao nije lako, izazovi s kojima se ova mlada poduzetnica susreće mnoge bi obeshrabrili, ali Kate ističe da je od početka bila vrlo realna kad su u pitanju očekivanja i ciljevi. Tako stalno sebi postavlja neke manje ciljeve, čija je realizacija motivira da i dalje ustraje u onomu što radi.  Sretna je što je na ovaj način slastičarstvo konačno dobilo zasluženu medijsku pažnju.

Posebnost ovog portala je i to što je njegovo središte u Splitu, a ne kao što bi mnogi pretpostavili u Zagrebu. Na ovaj je način Kate htjela dokazati da se i u Splitu može nešto pokrenuti, da se to nešto može održati i da se ne treba sve koncentrirati u Zagrebu. Iako jako voli Zagreb za koji je vežu studentski dani, Split je grad u kojem je rođena i čijem razvoju svojim radom želi pridonijeti.

Radni dan mlade poduzetnice pun je izazova, tekstova, mailova, radnih sati, ali Kate ni jednog trenutka nije požalila što je krenula u svoju slatku priču: „SLATKOPEDIJA je ona jedna jedina stvar za koju baš nikad nisam pomislila ‘što mi je trebalo ovo’ i baš zato sam sigurna da je odlazak u nesigurne poduzetničke vode bio moja najbolja životna odluka.“ –zaključuje Kate.

Facebook KOMENTARI

Back To Top