ZTC

Moj najljepši poklon si Ti – zapamti.

Ponekad me protrese neka čudna tjeskoba. Koliko god volim darivanja, a Bog zna da iz srca darujem, svaki se put pitam jesam li ti uručila dovoljno vrijedan dar. Dar koji ćeš pamtiti čak i ako mnogo toga zaboraviš. I koliko god volim darivanja, nekad se pitam jesam li izabrala nešto dovoljno dobro, lijepo i upečatljivo. Valjda je to ta potreba ega da budemo inovativni, drugačiji, zapamćeni.

Gledano sa stajališta duše, mislim da sam uvijek, u svakom poklonu, ostavila komadić sebe. Nikad me nije mogao zadovoljiti scenarij kad idem u trgovinu, izabirem skupi parfem, omotam ga u skupi papir i poklonim ti ga u nekom skupom restoranu dok jedemo najfiniju ribu i pijemo prigodno vino. To mi je nekako bez duše. Takve me stvari ne mogu ostaviti bez daha, to je nešto svakidašnje, nešto što prakticira većina ljudi. Ne i ja.

Oduvijek sam bila drugačija. Polako razumiješ. Dosta sam teška osoba, većini neshvatljiva, a i samu sebe ponekad ne razumijem. Ipak, s godinama sam došla do zaključka da je dobro njegovati ono što zaista jesmo i da ne treba težiti tome da se uklopimo u nekakve forme, kutije i kalupe.

Sjećam se, jednom smo sjedili u kuhinji. Bilo je hladno, padala je kiša. Upalila sam svijeće, obasjavale su tvoje lice, jeli smo nekakvo jelo koje sam skuhala, daleko od fine ribe iz skupog restorana. Nismo pili vino. Ti najviše voliš piti vodu. U tom sam trenutku shvatila da je glupo brinuti se oko toga što ti vrijedno mogu pokloniti jer sam ti svoju ljubav dala, a i ja sam bila darovana svime onime što jednu ženu može zadovoljiti. Već si mi servirao svu svoju pažnju, fenomenalan humor i sve one najiskrenije emocije iz dubine svoga bića. Sita sam.

Jednom sam se zagledala u tvoje oči kad si pričao o nekim ljudima. Trebala im je nekakva pomoć, ne sjećam se točno teme razgovora ali pamtim što sam osjetila. Kroz tebe je progovarala čista dobrota, omotana u takvu suosjećajnost da sam ostala zabezeknuta. Dobro, Daria – a ti si mislila da si neka super osoba?! Tko je ovaj frajer preko puta tebe?

Volim kad me ostavljaš bez teksta, to često činiš. Možda misliš da ne radiš ništa posebno, ali samo tvoje postojanje je posebno. Toliko si neiskvaren da se ponekad poželim uštipnuti da provjerim sanjam li.

Gledajući te tako i proživljavajući s tobom najljepše dane svog života (a oboje znamo da ima i uspona i padova i padova i padova), shvaćam da se sve manje opterećujem time što ću ti pokloniti.

Želim da me pamtiš ovakvu kakva jesam. Ne volim jutra, umjetnička sam duša, opsujem kao kočijaš ali sam dama, mogu okopati vrt ali me nemoj previše mučiti s čišćenjem ribljih iznutrica, volim se srediti ali ćeš me najčešće pronaći s minimalno šminke na licu, obožavam ljude, ples i dinamiku života ali će mi uvijek biti prioritet graditi kulu od ljubavi s tobom.

Želim da me zapamtiš po tome što sam ti dala ono najsvetije iz sebe, iskrenu ljubav i čisto srce. I želim da znaš da se nisam bojala biti ranjiva, želim da znaš da ću uvijek biti hrabra i da ću te pogurati kad bude trebalo, držati u krilu kad trebaš malo odmoriti.

Ipak, želim da znaš da ću ti i dalje poklanjati čudne darove, personalizirane darove, iz srca darove, iz duše, pisma s poljupcima i sve ono što je odavno izašlo iz mode.

Jer za mene je Ljubav jedina moda, uvijek u modi. A tebe volim najviše.

Ti si moj najljepši poklon. I znam da sam i ja tvoj.

To uvijek (po)kažeš.

Rijetko riječima, uvijek djelima.

Čujem svaki put.

Oprostit ćete mi što sam se ovog puta obratila samo Njemu kojeg najviše volim i koji je učinio da se osjetim najposebnijom i najvoljenijom.

Za još dugo godina u ljubavi,

sretna ti godišnjica Ljubavi.

Tvoja D.

Daria Udossi, kreativac, vizionar i humanist. Kćerka, unuka, nećakinja, rođakinja. Prijatelj. Ljubav. Po struci sam profesorica hrvatskoga jezika, a radim kao asistent direktora u sektoru PR-a i ljudskih resursa. Bavim se plesom, a obožavam pjevanje, glumu, modeling i fotografiju. I pisanje. Strastvena sam i vedra te me te dvije stvari pokreću u životu. Obožavam život i živim ga po svome. Strastveno i pozitivno, ostvarujući snove.

Vaši komentari