Znate već, upoznali ste me, da sve ono što pišem, pišem iz vlastitog iskustva i savjetujem vas kao što bi majka savjetovala svoju djecu. Ako sam i morala proći neke izazove samo da bih nekome pomogla svojim primjerom, objeručke ih prihvaćam i trudit ću se i dalje pisati vam o vedroj strani življenja.

Za mene, 2016. godina bila je prepuna uspona i padova, ožiljaka i polizanih rana, sreće i tuge, suza i osmijeha, ali kad podvučem crtu, ovo je bila najbolja godina za mene. Naučila sam puno pa ću s vama sada kratko podijeliti svoje spoznaje. Nadam se da će nekome pomoći.

Naučila sam da se sve dešava u trenutku koji je za mene najbolji. Doživjela sam mnogo „razočarenja“, ponekad sam krivila sebe, ponekad Svemir ali sam na kraju shvatila da od krivnje ništa nemam. Bez obzira što sam svjesni kreator vlastitog života i ništa ne smatram slučajnošću, i ja sam samo čovjek. Dogodilo mi se da se pitam „zašto baš meni“, i to više puta ali nikada nisam gubila svoje dvije prijateljice: Vjeru i Nadu. Kad su neki brodolomi prošli, u mirnoj sam luci zahvaljivala na svemu i shvatila da se sve odvilo baš onako kako je za mene najbolje. Vjerujte i vi.

Naučila sam što je pravo prijateljstvo kad su se neki odnosi raspali, a ovi pravi učvrstili. Shvatila sam da je prijateljstvo, kao i Ljubav, odnos primanja i davanja i da je sasvim u redu tražiti zauzvrat ono što dajemo. To se ne zove sebičnost. To se zove logika. Kad spoznamo da smo vrijedni pažnje koju i mi dajemo. Zahvalna sam na svim ljudima koji su otiši iz mog života jer su napravili prostor za sve ove prekrasne osobe koje se danas nalaze u mom životu. Budite zahvalni i vi.

Naučila sam da sve kreće od nas samih. Da je ljubav koju želim dati i primiti prvo morala sazrijeti u meni. Zavoljela sam se jako i sebe sam stavila na prvo mjesto. Kad sam to učinila, mogla sam i sve svoje važne ljude staviti na prvo mjesto i pokloniti im pažnju koju zaslužuju. Zavolite se da biste mogli primiti ljubav kakvu zaslužujete i istu takvu dati. Nemojte samo čekati. Budite Ljubav i vi.

Naučila sam da se darovi ne nalaze ispod bora nego pred nosom. Kad malo bolje pogledam, ispred mene se nalazi mnogo toga na čemu mogu biti zahvalna. Točno ispred mene. Ne iza, niti lijevo ni desno, a još i manje ispod bora jer to tako mora, na Badnju noć. Kad pogledam širom otvorenih očiju, točno ispred sebe vidim sve darove kojima me život obasipa jer sam zahvalna. Razmislite malo što ste sve uzimali zdravo za gotovo. Sve nam u trenu može biti oduzeto. Zato cijenite sve što imate. Prepoznajte svoje darove i vi.

Na kraju, ali za mene najvažnije, u ovoj sam godini naučila što Ljubav nije da bih danas mogla živjeti baš ono što Ljubav jest. Kad donesete odluku na što pristajete i što tražite, a što dajete, tek tada će vam postati jasno što je za vas Ljubav. Ja sam netko tko vjeruje u bajke i u ono „živjeli su sretno do kraja života“, za mene je Mali Princ jedna od najdražih knjiga i bez ljubavi ne vidim smisao ni u čemu. Ljubav je moj osnovni pokretač, moj smisao života, sve moje, sve što dajem iz sebe, čime god se bavim i kakve god odnose živim, sve dolazi iz ljubavi. Uvijek sam vjerovala u ljubav, čak i onda kad me razočarala jer sam shvatila da to ljubav nikada ne bi napravila. To su radili ljudi. I baš kad sam odustala od izvanjske potrage i probudila ljubav u sebi prema sebi, baš onda kad je život izgledao poprilično dobro posložen, kad sam bila sama i svoja, sretna i ispunjena, moja je ljubav pokucala na vrata. Rodila se u jednom trenutku baš onakva kakva je najbolja za mene. I da moram ponovno, sve bih isto ponovila. Sve trnovite puteve bih prošla ponovno, sve bih padove iznova pala samo da bih mogla opet ustati u ljubavi koju danas živim. Ne vjerujte ljudima koji kažu da tražite puno, da prinčevi postoje samo u bajkama, da su svi muškarci isti, da su sve žene materijalisti. Ne vjerujte ljudima kad kažu da je vaše vrijeme prošlo, da je kasno, da su svi dobri već zauzeti. Dajte šansu sebi i onoj maloj dječjoj iskrici koja progovara iz vas i koja vjeruje u ljepote ovoga svijeta. Ja sam se usudila sanjati, čekati, posrtati, ustajati, nadati. Ne odustajte. Usudite se i vi.

Ljudi dragi, istina je – najviše su puta pali oni koji su na kraju uspjeli jer nisu odustali.

Neka vas ova misao prati gdje god da jeste. I ako vam je danas teško, vjerujte mi da će proći. Jer na kraju krajeva sve prođe, ali to nije poanta. Poanta je da učimo, da se razvijamo, da smo zahvalni, da živimo svoje snove, da volimo i da budemo voljeni.

Toliko sam toga prošla, a toliko me toga još čeka. Kao i sve vas. Teški nam trenutci služe da se bolje upoznamo i da se pripremimo za sve radosne trenutke koje će nam život pružiti. Dajte si ruku, budite sami sebi podrška dok ne dođe netko tko će vas pridržati kad malo padnete. Jer možemo mi o zdravlju i uspjehu, ali sve uvijek završava s ljubavlju. I njome i započinje.

Zato vam od srca želim da pronađete ljubav u sebi da biste ju mogli živjeti u paru. Doći će vam kad se najmanje budete nadali, ma kako god to zvuči izlizano. Doći će tiho, ali će vaš svemir prodrmati glasno. I tada će vam postati jasno zašto ste sve morali proći da biste ju danas  sretni živjeli.

Od srca vam želim blagoslovljenu 2017. godinu.

I kad ništa nema smisla, Ljubav ima.

Jer ona i je smisao. Svega!

S ljubavlju,

Dar(ia) za vas. ♥

daria

Ja sam Daria Udossi, kreativac, vizionar i humanist. Kćerka, unuka, nećakinja, rođakinja. Prijatelj. Ljubav. Po struci sam profesorica hrvatskoga jezika. Bavim se plesom, a obožavam pjevanje, glumu, modeling i fotografiju. I pisanje. Strastvena sam i vedra te me te dvije stvari pokreću u životu. Obožavam život i živim ga po svome. Strastveno i pozitivno, ostvarujući snove…