ZTC

Imali smo je prilike upoznati kao ilustratoricu riječkog morčića koji je krasio ovogodišnju posebnu haljinu na modnoj reviji CITY 45 20, a danas smo vam odlučili ispričati njezinu priču. Njezino ime je Alma Zolotić i krije se iza brenda Alma Arts. Alma živi u Rijeci, i nedavno je odlučila baviti se onim što najviše voli, a to je kreacija i dizajn.

ZTC

Alma je osoba koja voli biti drugačija, koja ne voli nositi istu odjeću kao i svi ostali i tako je nastala ideja za pokretanjem vlastitog brenda, a ideja za oslikavanjem majica je došla sasvim slučajno.

Ne volim da je uvijek sve jednolično, a ono što se meni inače sviđa je nekad preskupo i tako sam došla na ideju sasvim slučajno. Vidjela sam boje za ocrtvanje tekstila koje su mi se jako svidjele, te sam kupila njih i par kistova, ali i nekoliko majica u raznim bojama i probala crtati.

Šiva od svoje 13-te godine, a upitala sam je i što je bilo prvo što je nacrtala nakon što je kupila boje i kistove.

Prvo sam nacrtala Fridu Khalo, mislim da je ona svima vječna inspiracija.

U našem razgvoru dotakli smo se i teme modne revije koja se u srpnju održala na Trsatskoj gradini – CITY 45 20.

To je bilo jedno posebno i predivno iskustvo, kada su prvo izašle plesačice na pistu sva sam se naježila, a kada je Lana Gržetić izašla u posebnoj haljini skoro sam zaplakala od sreće. Bila mi je velika čast oslikati tu haljinu s obzirom da sam tek nova u ovom poslu i Rijeka ima toliko izvrsnih umjetnika.

Ovogodišnja inspiracija pronađena je u riječkoj kiši, a posebna haljina je u svim segmentima riječku kišu i predstavila, te oko ideje nije bilo puno dvojbe.

Džana Ravlić me je nazvala i rekla kako se čula s Marijom Mažar te da treba napraviti haljinu za modnu reviju i da je tema riječka kiša. Kratko smo razmišljali što i kako, a pošto je simbol rijeke morčić nije bilo previše dvojbe. No crtanje nije bilo jednostavno, svaki materijal je drugačiji i svila je dosta teška za rad, a ne smije biti grešaka, sve mora biti precizno, pedatno i gotovo na vrijeme.

Džana Ravlić, Lana Gržetić i Alma Zolotić

Alma u svojoj ponudi trenutno nudi majice, a u budućnosti će i proširiti svoj asortiman.

Nuditi ću sve ženske odjevne predmete kao i košulje u stilu tunike i nakit, a imam u planu i napraviti neke majice za muškarce.

Inspiracije ne nedostaje, svakodnevno nailazimo na nju dok listamo društvene mreže, pa tako i Alma pronađe svoju.

Tek sam počela pa nemam još previše motiva, inspiraciju nije teško pronaći ali volim da krajnji proizvod bude u mom stilu, a počela sam i ukrašavati s tilom i cirkonima na rukavima.

Planovi za budućnost su svima teško pitanje, no Alma čini se ima odgovor na sve,  njeni planovi se već opasno kuju, a mi joj ovim putem želimo svu sreću u samom nastavku poslovanja.

Imam planove, vodim vlastitu udrugu i majice planiram plasirati i u neke dućane, već sam i dobila par upita, a osim toga jedan crtež je i u procesu zaštite i po tom srtežu ću raditi magnetiće, podmetače za čaše i ostale suvenire.

Više o Almi i njezinom radu možete pronaći na Facebook stranici i Instagram profilu.

Modeli: Nikolina Šaponja, Nikoleta Šaponja, Tamara Šaponja

Pripremila: Ines Cunjak

Kancelarija bar