ZTC

Šest gradova, sedam festivalskih večeri, 93 sudionika karavane.

Sve je spremno za glazbeno putovanje kakvo ima samo jedini putujući i najstariji hrvatski glazbeni festival – festival Melodije Istre i Kvarnera. Karavana koja broji čak 93 člana prvoga će dana novih 18 skladbi predstaviti pulskoj publici i to na Forumu, da bi nakon toga krenula putevima Istre i Kvarnera. Ove godine MIK će zapjevati u ovim gradovima:

15.6. petak, Pula (Forum) – slobodan ulaz

17.6. nedjelja, Rijeka (Trg Riječke rezolucije) – ulaznice na www.mojekarte.hr i na ulazu na dan koncerta

18.6. ponedjeljak, Krk (Trg Krčkih glagoljaša) – slobodan ulaz

19.6. utorak, Opatija (Ljetna pozornica) – ulaznice na www.mojekarte.hr i na ulazu na dan koncerta

20.6. srijeda, Kastav (Crekvina) –  ulaznice na www.mojekarte.hr i na ulazu na dan koncerta

22.6. petak, Poreč (Narodni trg) – generalna proba – ulaz slobodan

23.6. subota, Poreč (Narodni trg) – završna večer festivala – ulaz slobodan

Sve festivalske večeri počinju u 21 sat.                                                                

Voditeljski dvojac čine nenadmašni Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati provjerena sekcija Tonči Grabušić i Damjan Grbac, a orkestar čine i izvrsni mladi glazbenici Mateo Žmak, Zvonimir Radišić i Mario Novaković te ekipa pratećih vokala koja je prošle  postala uspješni dio mikovske karavane: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. I revijalni dio donosi publici zanimljive trenutke jer u svakom gradu će na veliku pozornicu po dvoje predstavnika osnovne škole iz grada domaćina, a dio revijalnog programa bit će posvećen i obilježavanju 25 – godišnjice “obnovljenog MIK-a”. Naime, točno prije 25 godina, 15. lipnja 1993.g. MIK je krenuo u “novi život” i to upravo u Puli, pa će se tako na najbolji mogući način i na najboljem mjestu obilježiti taj jubilej. U revijalnom dijelu, koji će se razlikovati u gradovima, publika će moći uživati u nastupima mikovskih legendi kao što su: Vesna Nežić Ružić, Duško Jeličić, Davor Tolja, Sergio Pavat, Elio Pisak, Joso Butorac…

Kako je to već znano pravilo, mikovske hostese će u svakom gradu publici podijeliti 500 glasačkih listića na kojima će publika zaokružiti svoja dva favorita i svojim glasovima odabrati najdraže. Sve skladbe osvajaju bodove shodno plasmanu te večeri, a ukupan zbroj svih bodova odredit će i ukupan plasman festivala. Najdemokratskiji festival, rekli bi. Naravno, struka će također nagraditi najbolje, a ono što je najvažnije i kako to bude nakon svakog festivala, pjesme će ostati trajno upisane u glazbenu i kulturnu povijest ovog podneblja. I tako već 54 godine.

Foto: PR

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE