skip to Main Content
MENU
Sensa Organic Studio: Priprema kose za ljeto…

Sensa Organic Studio: Priprema kose za ljeto…

Stiže nam ljeto, koliko god većina voli ovo godišnje doba i sve dobrobiti koje donosi, činjenica je da je za našu kosu ljeto dosta izazovno i ne njegujemo li ju pravilno – problematično. Kako njegovati kosu ljeti, kako ju nahraniti i što činiti da bude lijepa, zdrava i prekrasna kako najviše volimo pitali smo na adresi na kojoj smo se već uvjerili da im je zdravlje kose prioritet te su nebrojeno puta opravdali naše povjerenje. Sensa Organic Studio doista ima osjećaj za vašu kosu i za vas, osjećat ćete se dobro i ugodno, nipošto kao da ste još jedna osoba u nizu na stolici na kojoj se indivudue samo izmjenjuju i izmjenjuju…

Dojmila nas se smirenost, opuštenost, ali i kvaliteta usluge stoga smo Ini Čeko pokucali na vrata kako bi našu kosu svojim savjetima pripremila i za ljeto…

S: Kakva su vaša iskustva s obzirom da nam dolazi ljeto i za kosu, jedno posebno doba i faza?

Dolazi nam ljeto, vrijeme koje povezujemo s godišnjim odmorima, opuštanjima i trenucima koji nam omogućavaju da sagledamo naše unutarnje stanje i potaknemo rad na sebi. U razgovoru s klijentima srdačne često se dotičemo sličnih problematika, vezanih ne samo uz zdravlje kose, već i uz zdravlje općenito. Stoga smo se u ovom članku odlučili dotaknuti zadaća vezanih uz zdravlje i ljepotu, kako kose tako i našeg organizma, te kako ih pripremiti za nadolazeće ljeto.

S: Možemo li  i kako dobro “nahraniti” kosu?

Već svi znamo da zdravlje dolazi iznutra. Kosa je često pokazatelj zdravlja i vitalnosti organizma, stoga su i njezini problemi često vezani uz njegov  dizbalans. Za rast i zdravlje kose neophodni su nam vitamini i minerali. Budite kreativni i maštoviti u otkrivanju ukusnih i hrskavih zalogaja. Priroda se u ovom godišnjem dobu potrudila osigurati sve potrebne namirnice, koje će uravnotežiti prehranu i iz nje iscrpiti sve esenscijalne nutriente potrebne vašem organizmu. Hrskavi zalogajčići povrća i sočnog voća, ohlađeni napitci ljekovitog bilja, kokos, bademi, sjemenke bundeve i oraha, smatraju se odličnim namirnicama za vlasi, a cjelovite žitarice, lisnato povrće, kelj, blitva, kupus, senf, zelje i rukola, odličnim za rast iste. Kako volimo i naš život začiniti i lijepim uspomena na ljeto tako i prehranu treba začiniti začinima koji će nam pomoći u radu probave i asimilacije hranjivih tvari. Dobri začini koji potiču  rast kose uključuju curry, peršin, kumin, kurkumu i crni papar.

S: Što sa kosom ljeti, kako ju tretiratii utjecati na to da bude zdrava, lijepa i podatna?

Sada kada smo se pobrinuli za naše unutarnje potrebe, valja dati pozornost i onome što se nalazi izvana, odnosno samoj vlasi. Svi mi znamo da učestalo bojenje kose, te njezino tretiranje što mehaničkim što termičkim putem, ugrožava njezino prirodno stanje. Pridodamo li tome još cjelodnevni boravak na suncu, ne možemo se ne nadati negativnim posljedicama. Kosi je stoga potrebno osigurati dovoljno hidratacije, masnoće, te aminokiselina.  Iako je tržište preplavljeno kozmetičkim preparatima, pozornost ćemo ovaj puta usmjeriti i prednost dati prirodnim  proizvodima.  Aromaterapeutski pristup koji prakticiramo u našem salonu, pokazao je vrlo pozitivne rezulate. Osim što upotreba  eteričnih i baznih ulja, pogoduje balansu cjelog organizma, tako je i vrlo moćna u tretiranju samog vlasišta. Blagotvorni utjecaj imaju maslinovo, kokosovovo i bademovo ulje. Koristeći ga u pakunzima i maskama osigurat ćemo potrebne nutriente vlasištu. Ulje sjemenki nara i jojobe, antioksidativnim svojstvima osvježavaju kosu nakon sunčanja. Ulje jojobe ujedno je izvrstan način kako zaštititi vrhove kose tijekom sunčanja. Mala količina nanesena na vrhove poboljšat će izgled kose te njezinu revitalizaciju nakon sunčanja. Kombinacijom baznih ulja sa eteričnim uljem geranija, sandala, mrkve, lavande i ružmarina, ojačat ćemo tretmanski učinak i učiniti formulu snažnijom. Ovo su samo neke od smjernica koje su korisne u tretiranju vlasišta, no svaka vlas razlikuje se po svojoj strukturi, gustoći te problematici te iziskuje određen i indivitualan pristup sukladno potrebama.

S: Sigurni smo da imate i neke dodatne savjete za sve naše drage čitateljice i naravno – čitatelje….

Ono što u „Sensa Organic Studio-u“ posebno njegujemo i  čemu dajemo pažnju, je masaža vlasišta. Osim što potiče cirkulaciju i hidratizira vlasište, potiče opuštanje i podizanje energije. Godišnji odmor je pravo vrijeme da svom vlasištu i organizmu poklonite masažu uljima. Četkanjem kose svaku večer prije spavanja, u svim smjerovima, također ćete stimulirati kožu što će rezultirati zdravom i sjajnom kosom. Ne zaboravite koristiti blage šampone te ispirati kosu nakon mora ili bazena. Osim što su odličan outfit, kape, šeširi i turbani dat će vam dodatnu zaštitu za vlasište.

Uživajte u vašem odmoru, boravite u prirodi i oslobodite vaš um. Vaša kosa bit će vam zahvalna.  

SENSA ORGANIC STUDIO

Kumičićeva 79, 51000 Rijeka

051 587 810

SENSA ORGANIC STUDIO

Facebook KOMENTARI

Back To Top