ZTC

Nebrojeno sam se puta uvjerila da su neplanirani događaji uvijek i najuzbudljiviji, najljepši, te se uvuku u srca i pamćenje. Nakon što smo tri dana radile na ljubljanskom Fashioon Weeku, moja najbolja prijateljica poslala mi je poruku u nedjelju ujutro: Ajmo na piknik u Tivoli  (ogroman park u centru Ljubljane). Prva pomisao mi je bila: Joj kako obožavam Ljubljanu, nju i studentske dane! Obje smo se opskrbile dekama, prigriscima, knjigom, dobrom voljom i uputile se u park. Pronašle smo svoju lokaciju na žarko zelenoj travi okupanoj suncem i udobno se smjestile. Mogu reći da je to definitivno bilo baš ono što smo trebale u tom trenutku, opuštanje, neobavezno čavrljanje i uživanje na suncu. Park je bio prepun obitelji sa djecom, mladih, zaljubljenih, turista i Ljubljančana… Danas vam donosim nekoliko savjeta kako se (spontano) pripremiti za svoj piknik u prirodi s najboljom prijateljicom, društvom, dečkom…


Prije svega pobrinite se da izaberete sunčani dan, kako se piknik ne bi pretvorio u bježanje pred kišom. Obucite se u skladu s temperatrom, ali za svaki slučaj ponesite i jaknu ukoliko naiđu oblaci ili vjetar. Svakako ponesite udobnu odjeću i obuću, za koju nećete brinuti ukoliko se zaprlja.

Rekla bih da je kod dobrog piknika važna priprema, no definitivno mislim da je još simpatičnija spontanost. Svakako će biti produktivnije ukoliko kod kuće pripremite i u posudicama ponesete hranu, no uvijek možete i u lokalnom restoranu uzeti nešto jednostavno „to go“. Dogovorite se s  društvom da svatko ponese nešto: netko voće, netko nešto slatko, netko piće…


Ukoliko želite pravo „piknik iskustvo“ „vrijedno“ Instagram fotografija, ponesite i košarku za piknik, prikladne salvete i tanjure. Iako je plastičan pribor za jelo vrlo praktičan, često puca, odleti te se jednostavno pokaže nefunkcionalnim. Ukoliko vas je samo nekoliko, radije ponesite pravi pribor za jelo te nekoliko čaša i zamotajte ih u kuhinjsku krpu.

Svakako se pobrinite da ponesete prostirke i poveću deku koja se može zaprljati ili smočiti. Možete ponesti i pokoji jastuk za udobnije uživanje. Iskoristite ovo vrijeme za razgovor, promatranje prirode  i uživanje na suncu ili čitanje. Garantiram vam da nećete moći sakriti osmijeh sa lica te da će te napuniti baterije za ostatak tjedna pred vama!

Photo: Ikea, Pinterest

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE