ZTC

Tijekom ljeta gotovo se svi sjetimo nanijeti kremu za zaštitu od sunca na lice i na ostatak tijela, ali što je s kosom? Sunčeve zrake djeluju jednako štetno na kosu kao i na kožu. Posljedice toga su suha i beživotna kosa, što se posebno vidi na vrhovima. Zbog toga je važno zaštiti i kosu, a u tome nam mogu pomoći određeni proizvodi.

1.Leave-in regenerator

Jedan od načina na koji možemo zaštiti kosu od sunčevih zraka jest nanošenje leave-in regeneratora. Na mokru kosu u manjim količinama raščešljajte regenerator i stavite kosu u punđu kako bi svojom dužinom bila što manje izložena suncu. Osobe kojima se kosa više masti, neka odaberu leave-in regeneratore u spreju jer su laganije teksture od kremastih regeneratora koji se preporučaju osobama kojima se kosa manje masti.

                                 

2.Maske za kosu

Kako biste zadržali vlagu i svježinu kose barem jedno tjedno koristite maske. Kako se ljeti provodi više vremena vani, toplina i sunce bitno utječu na izgled kose, pa stoga nanesite obnavljajuće maske koje će obnoviti kosu i dati joj sjaj i zdravi izgled.

            

3.Suhi šampon

Ulje koje naša kosa prirodno proizvodi štiti je od sunca, pa je nije preporučljivo često prati. Umjesto toga, koristite suhe šampone koji će osvježiti kosu, dati joj volumen i teksturu nakon čega će ona izgledati kao da je upravo oprana. Naravno, šamponi za suho pranje ne mogu zamijeniti pranje kose pravim šamponom. Također, ne preporuča ih se koristiti duži period vremena, ali svakako mogu uskočiti kao zamjena.

   

4.Zaštita kose

Osim raznih proizvoda i preparata kosu možemo zaštiti i kapom ili šeširom. Bitno je da se kosa što manje izlaže suncu jer ono uništava njezine vlasi, a oštećenje se najprije vidi na vrhovima koji postanu suhi i slamnati. Također je važno ošišati vrhove kose prije sezone kupanja i sunčanja kako bi vam kosa izgledala zdravo.

Pripremila: Marina Pilar

Photo: web stranice prikazanih proizvoda

 

Kancelarija bar