ZTC

Meni nova godina počinje u 9 mjesecu 😊 Da li je tako i s vama?! Rokovnik isto, kakav siječanj, rujan je mjesec novih početaka. Počinje vrtić, počinje škola, počinju nove radionice, počinju ispiti na faksu, počinje jesen… sve počinje. I kako je ono Balašević rekao: „tek u jesen otkriju se boje krošanja sve su slične u ljeto zeleno“

E pa ima mnogo novosti u našim redovima i krajevima 😊

Dobila sam certifikat za instruktora Groovaroo dance-a, to je ples koji se pleše sa bebama u nosiljkama i eto uvodimo pomalo taj zabavni ples i u Rijeku, a potom slijedi i cijela Hrvatska 😊 jednog dana.

Jako nam je veselo, moja beba obično zaspi nakon 15 minuta plesanja tako da ja uživam dok to radimo. Lagana tjelovježba idealna je za razbuditi tijelo i uživati u taktovima glazbe. Rutine se brzo uče, ali se moraju vježbati da ti ostanu u tjelesnoj memoriji😊 Jako se veselim našim prvim grupama u Rijeci i baš mi je drago da smo baš mi prvi grad koji uvodi tako neki novi ples na naše područje.

Jako smo se trudile Mara i ja da zadovoljimo sve plesne rutine, kao što već rekoh plesni partner mi koji put odspava dok plešemo, ali baš je to čar cijele te priče, da se povežu mama i beba, da se povežemo sa skupinom s kojom plešemo i jedna drugoj pružimo podršku u ovom periodu u kojem se navikavamo na novi život 😊 I da lakše se prebrode i postporođajne depresije, jer tko je još ostao ravnodušan na taktove glazbe.

Naša prva grupica se pomalo formira i plesanje počinje uskoro.

Shivshav pak sprema neke nove proizvode pa se i tome jako veselim iako mi je ovo razdoblje jedno od najzahtjevnijih ikad. Obveza ima za tri osobe i stvarno ne znam kako to sve stižem …. hvala svima koji pomažu znate koji ste 😊

Filip je opet u vrtiću i to me veseli iako mi se ponekad čini da bi radije ostao doma, znam da mu je sa njegovim vršnjacima najbolje i da je to baš ono što mu treba, jer bi mu inače mama dosadila, a ovako je se bar malo zaželi 😊 tako se ja bar tješim.

Tatica nam još ide na posao, ali ni to nismo sigurni koliko još … ne znam znate li ali moj muž radi u 3. maju i posljednjih tjedana svi zajedno donosimo neke teške odluke. Odluke od kojih me steže u prsima, odluke koje bi rado prespavala, odluke koje možda znače tisuće kilometara odvojenosti.

I onda se ja pitam, tko je taj koji ima hrabrosti tu moju malu obitelj i tu moju najveću sreću rasturiti?! Tko je to tako hrabar da me izaziva tamo gdje sam najranjivija?! Jesu  li sve one „pametne“ glave koje sjede u mekim foteljima i donose odluke koje se odnose, ne samo na moju, nego na tisuće drugih obitelji znaju da je najopasnije dirati u obitelj?!

I tako hoćemo li i mi biti dio statistike još ne znamo … Hoćemo li biti još jedna obitelj koja živi odvojeno ne bi li mogli prehraniti svoju djecu?!

Želim biti pozitivna kao i uvijek i nadati se da će sve biti dobro, bojim se jedino da ću svoju priču možda morati pisati negdje drugdje, ne zato jer sam ja to tako htjela, nego zato jer su me natjerali da tako bude.

Nisam rekla da odlazim… razmišljam na glas, ja volim ovaj grad, ja volim ljude u njemu i zašto, o zašto uopće moram razmišljati da ga napustim…

Sandra Ružić – mama dvoje djece , poduzetnica , vlasnica brenda ShivShav, veliki zaljubljenik u putovanja, kuhanje i hranu, knjige i uređenje interijera ; od mene možete očekivati neočekivano, svaki dan donosi nove početke i nove prilike… život je kod mene pretežno vedar , s pokojim veselim oblačićem

Vaši komentari