13.8 C
Rijeka
Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Mjesec malih okica odlična je zabava za vaše najmlađe u Rijeci!

Portal AVANTURE MALIH OKICA i Samovar bar nakon uspješne prošlogodišnje organizacije događaja pod nazivom Mjesec malih okica nastavljaju svoju malu tradiciju. Mjesec malih okica organizira...

Roses&Toys: Dosada?! Što je to?

Ljeto u Rijeci na zvuči baš primamljivo, ali eto vratili smo se s Pašmana i nemamo izbora. Posao je počeo i htjeli, ne htjeli opet smo tu. Jedno popodne odvojili smo za istraživanje našeg grada, poveli smo djecu na edukativno popodne u centar.

Otvorio se tunel ispod grada, uđeš kod crkve Sv. Vida, i podzemnim tunelima u kojima je ugodnih 15 stupnjeva prošetaš do oš „Dolac“ gdje je izlaz.  Zabavno je,djeca nemaju gdje pobjeći jer su u tunelu, a pritom su još i očarana time da smo pod zemljom i da se iznad njih nalazi grad.

Kako su cijeli dan tamo bila razna događanja jos nam je i muzika svirala.

Doživljaj za 5, preporuka svima, samo treba provjeriti da li su stalno otvoreni ili ih samo povremeno otvaraju za javnost.

Svakako super atrakcija koja bi se itekako mogla uvesti kao turistička ponuda grada! 

Nakon toga posjetili smo urbane separe-e u Kružnoj ulici koje su građani ovoga grada sami uređivali i poklonili ih mladima, starima … da se imaju gdje odmoriti i predahnuti. U svakom separeu zasađene su začinske biljkice o kojima se također dobrovoljno brinu građani.

Ljeto je zapeklo, vrućina nas napada i treba se naoružat da se to može izdržati … u posjeti nam je cijeli čopor djece , pa smo se organizirali. Nonići jutra provode sa troje na kupanju, a ja i beba uživamo … malo se mazimo, malo spavamo, puno radimo i tako prolaze dani.

Ako je tko pomislio da je lako privatnicima, grdno se prevario. Da, možemo sami odrediti radno vrijeme, da, nitko nam nije gazda, ali upravo to je najteže. Kad se na 35 moraš natjerati da radiš a ne da ti se. Naučila sam do sada da je najbolje odmah odvaliti najteži dio posla i onda uživati. Možda sam rob rutine, ali tako to ide. Kažnjavam sebe ne odlaskom na more ako nešto ne napravim i pali, već sam tjedan dana doma 😀

Šalim se, partneri i klijenti trebaju robu i tu nema šale. Sve treba unaprijed pripremiti i onda je puno lakše. Naš mali obiteljski obrt specijalizirao se za djecu, nudimo organsku robicu i stvari za uređenje interijera, prvenstveno dječjih. Ove godine imali smo nekoliko suradnji gdje smo osmislili i izradili  asortiman originalnih suvenira za klijente.

Divno je kada možeš raditi što voliš, a meni je najdivnije kada vidim zadovoljno lice klijenta s kojim radimo, to je ono neprocjenjivo i to me najviše napuni pozitivnom energijom i daje mi snage da guramo tu našu malu barku dalje i dalje u svijet.

Da nije lako, borimo se s vjetrenjačama, da na dane pomisliš šta je ovo meni trebalo, ali onda shvatiš da ti je baš to trebalo i da se ne bi mijenjao s nikim.

Vratimo se na djecu … volim ih najviše na svijetu, uhvatim se kako ih promatram i nesvjesno zahvaljujem na prilici koju sam dobila da ima baš ja budem mama. Da se razumijemo volim ja njih najviše i vole oni mene, ali ima i onih dana kada se baš i ne volimo. Kada se prepiremo kao pas i mačka. Kada pomislim šta je meni ovo trebalo i baš kad su takvi dani pokušam se prisiliti da se još više zbližim s njima i da im se baš tada još više posvetim.

Evo neki dan vratili se nonići s djecom sa kupanja i kažu mi da je moj skoro četverogodišnjak upravo u autu ispričao sve što zna o vulkanima svom 6-ogodišnjem bratiću. Nikad nisam s njim pričala o vulkanima pa sam ostala paf … odakle , kako … ispostavilo se da je vidio na crticu nesto o vulkanima i stvarno je super baratao pojmovima vulkan, lava , erupcija … Tu večer smo do dugo u noć pričali o vulaknima, istraživali gdje ih ima u blizini i kada ih možemo posjetiti. Pogledali smo sve erupcije koje smo mogli naći na you tubu i od tada samo pričamo o vulkanima. Slijed misli ide ovako, ako im se toliko sviđaju moramo im napraviti i pavi kućni vulkan da skuže kako to ide.

Jutros smo počeli pripremati vulkan. Oko plastične boce od pol litra obljepili smo kartone i napravili malu planinu u obliku vulkana. Dala sam  im tempere i vrijeme je da se uredi sam vulkan i njegov okoliš … moram priznati da su vrlo ekspresno pobojali vulkan i eto danas popodne imamo svečanu erupciju vulkana …. obavijestiti ćemo vas kako se cijeli događaj odvio .

Eto i opet ih volim i opet su najdivniji i ne bi ih mijenjala za nista na svijetu … djecom moja ako vas na našem zajedničkom putu naučim da budete pošteni ljudi, da razmišljate svojom glavom i da pazite jedan na drugoga već smo na dobrom putu. Na početku smo i imamo još puno zajedničkih lekcija za naučiti, sebi želim puno strpljenja, a vama sreće da mama ne postane momster … jer znate da to nije lijepo ni za vidit ni za čut.

Voli vas vaša, Sandra

Sandra Ružić – mama dvoje djece, poduzetnica, vlasnica brenda ShivShav, veliki zaljubljenik u putovanja, kuhanje i hranu, knjige i uređenje interijera ; od mene možete očekivati neočekivano, svaki dan donosi nove početke i nove prilike… život je kod mene pretežno vedar,  s pokojim veselim oblačićem

ZADNJE OBJAVE

F I L I A je hrvatski modni brend, a slavi ručni rad i ostavštinu naših predaka

Duboko poštovanje prema ostavštini naših predaka, vrijednost ručne izrade i znanje majstora, utkani u suvremeni modni izričaj, riječi su koje najbolje opisuju novu priču...

Niske cijene, šarmantna sjenica, fini trenuci, ljeto u ZTC-u vrlo je privlačno!

Temperature su visoke, cijene su niske, tako bi mogli opisati srpanj u Rijeci koji nas časti sunčanim danima i odličnim popustima koje smo prvo...

PRATITE NAS...

22,125ObožavateljiLajkaj
7,910SljedbeniciSlijedi
20PretplatniciPretplatiti

NE PROPUSTITE

Stilueta intervju: Tihana Stanić o odgovornom i kolegijalnom ponašanju u #ostanidoma okolnostima

Naša je današanja gošća Tihana Stanić, poduzetnica, vlasnica „Beauty Box studio ljepote“ koja se poput svih nas pronašla u novoj, izazovnoj situaciji. Nedavno je...

Imaju li Riječanke stila i čiji stil posebno voli otkriva najpoznatija riječka modna blogerica Ester Gallo

Ester Gallo (1962.) radi kao tajnica predstojnika Klinike za dentalnu medicinu u KBC - Rijeka. Njena velika strast je moda, te je ona danas...

Jeste li čuli za pero®? Otkrivamo sve o uspješnoj poduzetničkoj priči iz Matulja!

Nešto je posebno u obiteljskim firmama koje ujedine snage kako bi osvojile tržište i predstavile nešto novo, svježe, posebno. Posebna je strast u pojedincima...