skip to Main Content
MENU
Rođena sa škarama u rukama

Rođena sa škarama u rukama

Svaka se žena voli s vremena na vrijeme prepustiti rukama profesionalaca i odvojiti sat ili dva samo za sebe, gdje prelistava najnovije modne časopise dok joj frizer ili frizerka sređuje kosu. Frizerski saloni definitivno su više od mjesta gdje nam sređuju frizuru, a frizeri su nerijetko i terapeuti/psihijatri i savjetnici 😀 U nastavku vam donosimo jedan jako zanimljiv intervju s frizerkom koja je vjerojatno i rođena sa škarama i fenom u rukama. Njezino ime je Andrea Castelli, a ona je dio profesionalnog tima Opium – jednog od ponajboljih salona u Hrvatskoj.

Draga Andrea, možeš li se za početak predstaviti našim čitateljima? 🙂

Pa.. Svako dijete ima neki svoj san, a moj je oduvijek bio postati frizerka 🙂 Rodom sam iz Umaga gdje sam i upisala srednju frizersku. Još dok sam bila u školi friziranje sam shvatila vrlo ozbiljno i doslovno sam živjela u frizerskom salonu. Moj prvi pokusni kunići bili su prijatelji i rodbina, ali šišala sam i radila frizure svim profesorima, pa čak i ravnatelju 🙂 Nakon završetka školovanja, educirala sam se u svim sektorima tog posla i polagala brojne tečajeve i izvan Hrvatske, jer smatram, da koji god posao da odabereš, važno je raditi ga dobro i odgovorno te postati najbolja verzija sebe u njemu.

Andrea Castelli

Andrea Castelli

Iako svi volimo imati lijepu kosu i frizuru, mnogi često podcijenjuju zanimanje frizera smatrajući ga drugim redom zanimanja. Što ti misliš o tome?

To je vrlo zahtjevan, usudila bih se reći i odgovoran posao koji ne može raditi svatko i u kojem je potrebno puno ljubavi + i još više strpljenja kako bi se udovoljilo zahtjevima klijenta na najbolji mogući način čak i kada oni sami ne znaju što žele. Ne bih se složila da je to zanimanje drugog reda jer ono uopće ne podliježe komparaciji sa zanimanjima poput ekonomista ili nekakvih drugih uredskih poslova. O zanimanju i poslu za koji smo se odlučili raditi ovisi naša sreća u životu, ali opet napominjem, isključivo o nama i ovisi da li ćemo stati na određenom nivou ili ćemo uložiti u sebe kako bi se to što radimo popelo na stepenicu više.

Na svojim edukacijama upoznala si neke od najboljih frizera svijeta, a one su te ujedno iz Umaga odvele u Zagreb gdje si dobila ponudu biti dio profesionalnog tima u jednom od najboljih frizerskih salona u Zagrebu, a moglo bi se reći i u Hrvatskoj…Brojne se zvijede hrvatske estrade friziraju upravo kod vas?

Tako je, na svojim edukacijama upoznala sam zaista vrsne frizere i predivne ljude koji se usprkos ogromnom znanju i zavidnom talentu neprestano usavršavaju. Izdvojila bi jedan od meni dražih seminara Kevin Murphy u Veneciji na koji sam otišla zahvaljujući predivnoj Katici Topčić i tamo upoznala moju sadašnju šeficu Teu Matičević koja je kreativna direktorica Opiuma. Ponudila mi je posao, a sada radim u jednom divnom abijentu s još boljim kolegama i mogu reći da sam uistinu presretna!

U našem salonu posla je uvijek preko glave, ali to nam je najbolji dokaz da radimo dobro, tako da pozitivne vibracije i zadovoljstvo učinjenim zapravo zasjene umor na kraju dana. Brojne se poznate Hrvatice i Hrvati friziraju kod nas, to je istina, ali imena za sada neka ostanu tajna 🙂

image-24879f4e98125a79e689a7c1089aba11f1aefe631467b34816b39f09661530eb-V

Modne revije zasigurno su uzbudljiviji dio posla za frizere, a kroz tvoje ruke prošli su i brojni modeli.. Međutim, znamo da ti se prije nekoliko dana ostvarila i jedna želja, možeš li nam otkriti o čemu je riječ?

Oduvijek sam voljela raditi modne revije, a kako već radim s poznatim brendom Kevin Murphy koji je sponzor Fashion.hr-u bila sam pozvana da odradim njihovu ovogodišnju kampanju. Budući da se mali broj frizera može pohvaliti takvim iskustvom moram reći da sam uistinu bila presretna 🙂 Snimanje za nadolazeću kampanju BIPA FASHION.HR prošlo je odlično, prepuno uzbuđenja i još više smijeha i pozitivne energije. Naporno se radilo, ali u konačnici, kada vidiš umjetnost koju kreiraš svojim rukama na licu je uvijek osmijeh. Jedva čekam da izađu fotografije 🙂

BIPA-FASHION-1-559x790-e1424876932408

Gdje se vidiš u budućnosti? Imaš li neki moto koji te vodi kroz život?

Teško mi je odgovoriti na pitanje gdje se vidim u budućnosti, jer nikad ne možeš znati gdje će te sudbina odvesti. Azija mi je bila san, ali sada više ne razmišljam o takvom pothvatu budući da sam se potpuno pronašla u radnoj sredini gdje se sada nalazim a to je Opium. Moto? Pa i nemam ga baš! Smijem se puno, volim ljude, uživam u onome što radim, ne bojim se promjena i ne bojim se biti drugačija! 🙂

Facebook KOMENTARI

Back To Top