ZTC
Karneval koji je krenuo sredinom siječnja lagano se primiče svom kraju, a čini se da je taj siječanj bio još jučer. Vrijeme leti kad se zabavljamo!

Sastavni dio karnevalske tradicije, plesovi (tanci) pod maskama očekuju nas i ovaj vikend u Pašcu i Circolu,, humanitarno kuhanje maneštre i jote na dvije lokacije na Korzu, Humanitarni karnevalski bal te za kraj prodajna izložba fotografija Foto studija Kurti.
U Ex port Delti slijede još dvije velike zabave – Carnival DJ Session i velika završna fešta, a najveća zabava od svih i ono što svi očekujemo od samog početka na rasporedu je u nedjelju 26. veljače – jedinstvena Međunarodna karnevalska povorka. 

Nakon mjesec i pol dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja… Riječki karneval 2017. kulminirat će 26. veljače na Međunarodnoj karnevalskoj povorci.
Riječko je Korzo definitivno najbolje mjesto za biti tu nedjelju, a broj od preko 10.400 sudionika u 110 karnevalskih grupa sa 74 alegorijskih kola obećava sate i sate zabave. Što su sve grupe iz Rijeke, njene bliže i dalje okolice, Hrvatske i inozemstva smislile od posljednjeg Karnevala, što ih je inspiriralo, nasmijalo ili naljutilo da komentiraju kroz duhovite alegorije… vidjet ćemo u velikoj povorci koja kreće u 12, a završava oko 20 sati.
Nakon prolaska i posljednje grupe, tradicionalno spektakularnih Halubajskih zvončara, slijedi zabava na pozornici na Korzu uz Trio Cukar i kafe, paljenje pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri i nastavak karnevalskih zabava do kasno u noć.
Iako je ona nešto što se jednostavno mora vidjeti uživo, povorku će biti moguće pratiti i iz topline vlastitog doma putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr i na YouTube kanalu.
Vaši komentari