Riječki karneval još je jednom potvrdio svoj status jednog od najboljih u svijetu! Ove godine Korzom je prošetalo čak 10 400 sudionika u 110 karnevalskih grupa s čak 74 alegorijskih kola! Suncem obasjan dan u Rijeku je privukao i velik broj domaćih i stranih gostiju, a u neposrednom razgovoru i sami su mi otkrili kako su oduševljeni energijom i maskama koje su se predstavile u ovogodišnjoj povorci.

Svaki kutak centra grada i jučer je bio obojan svim bojama, likovima, satirom društva i lijepim maskama, a karneval koji se našao i u knjizi preporuka “501 must be there events” uvršten je među najzanimljivije događanje kako u Europi tako i u svijetu! Naglasit ću kako ga je i Sunday Times uvrstio među najegzotičnije događaje na svijetu!

U svakom slučaju, radi se o događanju koje donosi radost, dobru energiju, pjesmu, ples i smijeh, Rijeka sretnih ljudi jučer je osvojila i moje srce, ovo je jedan od onih dana u našem gradu kad slavimo život i sasvim je u redu da taj dan zaboravimo na kritiku. 

Baš je bilo lijepo, jedva čekam i iduće izdanje, a do tada maske padaju, a nadam se i vjerujem da ispod njih samo dobre osobine ostaju… Pod motom “Budi što želiš” karneval je završio i ove godine, no te tri riječi mogu biti jako dobro nadahnuće za sve naše dane, zar ne?  Čitamo se…

Pripremila Marija Mažar /Slikano mobitelom Samsung Note 5/

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE