ZTC

Poznata make up artistica Iva Berišić i vlasnica make up studija IBeauty u novu je godinu krenula radno, uz edukacije po cijeloj Hrvatskoj, već je najavila i neke zanimljive planove za Valentinovo  i suradnju s poznatim modnim dvojcem ELFS. A godina je tek počela! Saznajte što Iva i njezin tim spremaju…

Iva, godina je krenula s puno planova, konačno si krenula u edukacije diljem Lijepe naše i sigurna sam da su odlično dočekane. Gdje sve gostuješ i što si pripremila za sve koji se odluče prijaviti?

Napokon, nakon dugo razmišljanja odvažila sam se na grupne tečajeve radi mnogobrojnih upita sa svih strana Lijepe naše. Moram priznati da ne prođe ni jedan dan, a da mi netko u inbox ne postavi pitanje – “A kad ćeš do nas?!” ili dođi tu i tu… I tako,eto mene opet svugdje samo u varijanti “grupnih tečajeva” ! Krenula sam sa Vukovarsko-srijemskom županijom te Osječko-baranjskom jer sam dobila najviše upita  iz tog kraja, zatim nastavljamo sa Splitskom, Istarskom…
Uglavnom, u svemu tome nisam sama, od samog početka uz mene su dvije djevojke, moje prve učenice, a sada osobe bez kojih sigurno ne bi mogla sve sama. To su TENA CVITANOVIĆ I KATARINA BABIĆ, cure koje se brinu za PR, dok jedna odgovara na poruke i dogovara edukacije te pronalazi sponzore, drugoj ostavljam svoj studio na “čuvanje”.

Koncept grupnih edukacija osmislile smo tako da je do pet polaznica u grupi, u trajanju od 5 ili 10 sati. U pet sati gledaju prezentaciju dva look-a te isto ponavljaju na svojim modelima. Materijal i kistovi osigurani su sa moje strane dok modele dovode same.
10 sati uključuje prezentaciju tri look-a te je produžen praktični dio na modelu.  Sve polaznice nakon završenog tečaja dobivaju diplomu o završenom ubrzanom tečaju te poklon sponzora!

Koliko je bitno stalno ulaganje u edukaciju i nova znanja i vještine?

Tko se odluči baviti ovim poslom neka zna da učenju i ulaganju nema kraja. Ja još uvijek trčim za novim diplomama i nemam problem sa tim da ne bi otišla na neki tečaj kod svojih kolegica jer mislim da znam dovoljno i da mi to ne treba! Znanja nikad dosta! Od svakoga možemo naučiti nešto novo. Kad kažem od svakoga mislim na osobe koje su educirane u ovom poslu i koje isto toliko ulažu u svoju edukaciju.

Kakvi su dojmovi polaznica tečajeva u Rijeci, znam da je jako puno djevojaka i žena učilo o make up-u upravo od tebe?

Dosta mojih učenica jako lijepo radi, pratim ih i ponosna sam što su iskočile iz mase i postale već neka imena u našem gradu! Sretna sam jer sam nekima promjenila živote i njihova pisma i poruke neću izbrisati nikada! Sretna sam i što mi se vraćaju i traže dodatne sate jer žele biti bolje i bolje… to je ta želja za znanjem i volja bez koje nema uspjeha! Mislim da je to odgovor za sve one koje žele napraviti nešto u ovome svijetu. Ima nas jako puno i biti će nas sve više jer je ovaj posao postao “wannabe”!

Tvoje je ime prepoznatljiv brand u beauty svijetu. Za sve djevojke koje kreću na make up putovanje, imaš li neki poseban savjet? Talent, znanje, vještine sigurno su bitni, no koje su osobine ljudske, ne samo stručne bitne da u tome uspiju?

Pored svega u ovom poslu moraš biti jako jako strpljiv, izvrstan psiholog, ljubazna osoba spremna na to da kad te klijent gnjavi jer zapravo ne zna što hoće ili pak ne zna objasniti što želi, ne eksplodiraš ili da pak prepoznaš stil i uskladiš ga prema njihovoj osobnosti jer ti osoba pred tobom jasno kaže “radi što hoćeš”!

No, nisu samo tečajevi trenutno zanimljivi! I dok putuješ van Rijeke, primijetila sam da u suradnji s Frizerskim salonom Domino pripremaš nešto posebno za Valentinovo. Hoćemo li otkriti čitateljima Stiluete o čemu se radi ili ostajete još malo mistični?

Frizerski salon DOMINO je zapravo moj prvi susjed i zajedno smišljamo svasta samo da nam ne bude monotono! Konkretno za Valentinovo nudimo lijepe frizure i crvene usne prije svega, a onaj dio kojem se ja najviše veselim ne smijem otkriti jer je to iznenađenje koje pripremamo svojim stalnim klijenticama!!! Nema veze sa vanjskim izgledom, a jako je bitan da bi žene bile potpune. To je sve što smijem odati!

Isto tako, u moru noviteta kod tebe nisam mogla ne primijetiti i jednu suradnju  s brandom ELFS! O čemu se točno radi?

ELFSI su moji idoli, i kao osobe i kao brend! Imamo posebnu vezu,”njihova” sam već duže vrijeme kao make up artist u raznim kampanjama i revijama, kao i u promocijama za THE BALM kozmetiku i zato smo za djevojke koje se odvaže kupiti bilo koji komad iz njihovog riječkog dućana u IBEAUTY studiu odlučili dati 20% popusta na svečani make up!

Iva, znam da si radoholičarka velika, no kad pustiš kistove, u kojim trenucima posebno uživaš?

Draga moja Marija, dok ovo pišem već je 1:30h u noći i uživam upravo u ovakvim trenucima u svom domu, sa svojim najmilijima, uz opuštajuću glazbu, koji dobar film… Uživam i u kuhanju za svoje dvije kćeri i zeta, šetnjama u prirodi a najviše od svega u svom unuku! Slobodni trenuci uz njega neprocjenjivi su!!!

Jedna od polaznica edukacije s diplomom

Pripremila: Marija Mažar

Foto: arhiva Stilueta, naslovna: Joanna Paciorek

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE