ZTC

Mlada Riječanka i talentirana fotografkinja i umjetnica Maja Stevanović svakodnevno nas oduševljava svojim fotografskim izričajem. Ljubav prema fotografiji, nepresušen izvor ideja i mašte koja ne poznaje granice omogućuju joj da stvara predivna umjetnička djela na koje smo ponosni.

I ovog puta nas je oduševila novim photoshoot-ingom za koji kaže da je jako poseban jer ovu ideju nosi već više od godinu dana i tema inspiracije joj je jako bliska. Svako tko se bavi nekom vrstom umjetnosti ponekad zapne i nema inspiraciju, a s tim se slaže i Maja, no kroz ovu seriju fotografija pokušala je prikazati upravo nju –  inspiraciju.

Inspiracija je apstraktan pojam.


Tri prekrasne djevojke ili kako ih Maja naziva muze našle su se ispred objektiva, a kroz obradu fotografija pokušala je naglasiti prisustvo ali i nestvarnost muza, koje su istovremeno drugima nevidljive ali umjetnicima osobno vrlo stvarne.

One su produkt mašte i sastavni dio svakog umjetnika.

Photosession je trajao 12 sati, a tim se sastojao od Petre Valentić u ulozi vizažistice i Vite Vrdoljaka koji je imao ulogu umjetnika, a s njima je Maja i prethodno razvila cijeli koncept. Bianka i Ines Levicki te Adisa Jusić iz agencije Tijara model management bile su muze dok je Edi Ilić asistirao na snimanju.


Foto: Maja Stevanović

Pripremila: Stilueta

 

Kancelarija bar