ZTC

Brač je jedan od najpopularnijih hrvatskih otoka, a njegova ljepota i čisto more privlače turiste iz cijelog svijeta. Brač je mali komadić raja na zemlji. Našu Riječanku i mladu mamu Vanju Longin korijeni vuku na otok Brač, stoga je bila najbolja osoba da je upitamo o skrivenim čarima otoka  iz prve ruke, a zbog onoga što nam je otkrila i fotografija koje nam je poslala poželjeli smo zatvoriti oči i jednostavno se probuditi na Braču.

Svake zime sanjam taj isti san – glasanje cvrčaka, miris mora, zvono samostana i same sebe sretne na otoku. Od kada znam za sebe ljetujem na otoku Braču u “mojem malom mistu” zvanom Bol gdje je rođen moj nono. U mjestu Bol nalazi se moj komadić raja kojeg posjećujem s obitelji i prijateljima redovito svake godine. Predivno tirkizno more, šljunčane plaže, divna vegetacija su razlog zbog kojeg volim ovo mjesto. Svaki put kada dolazim trajektom na otok zastane mi malo srce i osjećam ogromnu sreću. Da me pitate koja mi je najdraža plaža ne bih vam znala odgovoriti. Svaka je posebna na svoj način – od razvikanog Zlatnog Rata, ako ste ljubitelj beach barova i muzike, do pustih plažica do kojih je najbolje doći barkom ili biciklom.

Na otoku ima raznoraznih događanja – od ljetnog kina, ribarskih feštica do sajma stoke, festivala Graffiti na Gradele te kazališnih i filmskih večeri. Preporuke za gurmane su svakako agroturizmi a posebno bih izdvojila Kastil Gospodnetic, konobu Ranjak, konobu Ciccio i tu je neizostavni Mali Raj te Ribarska Kućica.

Kako bi naš  Oliver rekao: Ča je život vengo fantažija.

Foto: privatni arhiv

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE