U predivnoj Istri svugdje se može pronaći mnoštvo zanimljivih i aktualnih događnja koja privlače pažnju. Ovog puta Vižinada vas ponovo vodi na putovnje koje nikako ne smijete propustiti. Slatka Istra je najslađa manifestacija u Istri koja kroz mirie i okuse tradicionalnih slastica oživljava neka davna vremena i priče koje se već godinama prenose s koljena na koljeno.

Tradicionalne slastice koje su davnih dana mijesile ruke vrijednih istarskih žena nisu ostale zaboravljene. Ova manifestacija omogućit će svakom da uroni u taj slatki svijet i otputuje u čarobnu povijest Vižinade i život ondašnjih ljudi.

Na starogradskom trgu uz Battistelinu šternu, uoči blagdana Vele Gospe 14. kolovoza, zamirisat će istarske slastice iz kuhinja najboljih majstorica i majstora Istre i time započeti 22. Slatka Istra. Uz bogat program  održat će se tako i Ex tempore Slatka Istra, radionica za djecu u kući Maraston, nogometna utakmica “NK Vižinada” na igralištu Fabrika, otvaranje XXII. Izložbe tradicionalnih istarskih kolača “Slatka Istra”, Izložba i degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda, stručno predavanje: Tradicijske prehrambene navike u Istri, prezentacija izrade tradicionalnog istarskog kolača, otvorenje izložbe Ex tempore Slakta Istra te proglašenje najboljih kolača „SLATKA ISTRA 2018“, a uz sve to zabavljat će vas Mauro Starah & La Banda, Tu i tamo band i DJ Alex Sabattini

Više informacija možete dobiti na Facebook događaju: Slatka Istra

Foto: Slatka Istra

Pripremila: Stilueta
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE