Prosinac je stigao, mjesec blještavila, lampica i ukrašavanja, mjesec dobre volje, darivanja i lijepih želja. Mjesec kao i svi drugi, ali opet nekako poseban i predivan.

Sveti Nikola nam je danas pokucao na vrata. Mnogi su se okupili oko cipelica i čizmica i znatiželjno provirili u njih. Knjige su česti i mnogima jako dragi darovi. Strastveni čitači ne mogu ni zamisliti bolji poklon.

A djeca? Ako ih se nauči od malenih nogu, i oni će postati čitači i uživati u tom predivnom, bezvremenskom poklonu.

Današnja je preporuka, na mali, jednomjesečni rođendan moje kolumne, knjiga za sve generacije, drugi dio dobro poznate, motivirajuće “Priče za laku noć za mlade buntovnice 2”.

Ovo je knjiga koju bi svatko trebao imati na svojim policama, neovisno je li iskusni umirovljenik, naivan dječarac, zaposlena poslovna žena, majka i otac, stariji brat i sestra.

Drugi dio ove predivne knjige donosi nam sto novih fascinantnih “buntovnica”, žena koje su promijenile svijet.

Od Agathe Christie, preko Beatrix Potter, Celie Cruz, Eleanor Roosevelt i Isadore Duncan, do aktivistkinje Yeonmi Park, upoznajemo se s fascinantnim svijetom i postignućima tih predivnih žena. Različita područja su opisana, umjetnost, znanost i politika, aktivizam te čak i obrt, svatko će pronaći nešto za sebe.

Lako je pokloniti knjigu, ali je vrlo često teško odabrati onu pravu, naslov koji će odgovarati svačijem ukusu. Zato su Priče idealna knjiga za početnika, iskusnog čitača ili nekoga tko svako toliko voli prolistati knjigu.

Ovu knjigu treba čitati djevojčicama da vide koliko su žene jake i sposobne te na kakve su sve načine poboljšale svijet, ali ju treba čitati i dječacima da nauče i nikada ne zaborave tko stoji uz njih potpuno ravnopravno.

Odlutajte u različite, kreativne svjetove, upoznajte ove predivne žene i crpite inspiraciju za svaki dan, za poneke težne trenutke kada mislite da ništa ne može biti lijepo. One su uspjele i nadahnule milijune. Vi ne morate milijune, ali da nadahnete jednu osobu, puno ste učinili.

I ako se još uvijek dvoumite koja bi mogla biti jedna od knjiga za pokloniti ovog prosinca, “Priče za laku noć za mlade buntovnice 2” bi se svakako trebala naći na vašem popisu 😀


Facebook: Čitam Gledam Slušam

Izdavač: Znanje

Pripremila: Tamara Štiglić Vodopić

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE