ZTC

Nika Maljenović nam dolazi iz Zagreba i zaštitno je lice brenda OurletBleu. Nika je od malena pokazivala interes za modu te je odmah nakon završene srednje škole upisala visoku školu modnog dizajna i započela s dizajniranjem svoje prve kolekcije. Nika kreira prekrasne haljine u koje smo se zaljubili na prvi pogled, a u razgovoru nam je otkrila sve o sebi, svom brendu i planovima za budućnost!

Bok Nika, možeš li se predstaviti našim čitateljima?

Moda me oduvijek privlačila i već kao 13-ogodišnjakinja počela sam se baviti modelingom. Nakon završene srednje škole jedino u čemu sam se vidjela bila je moda i tako je najlogičniji izbor daljnjeg školovanja bila škola Profokus, smjer moda i dizajn.

Nakon završene treće godine odlučila sam osnovati vlastiti modni brend.

Stojiš iza brenda OurletBleu, što u prijevodu znači “plavi porub” možeš li nam reći nešto više o imenu i samom brendu?

Prvu haljinu koju sam dizajnirala i sašila imala je plavi porub i tako je u smišljanju imena brenda to prevagnulo jer mi se činilo da je veoma zvučno na francuskom jeziku. 🙂 Brend je osmišljen da se kreacije prilagođavaju svakom tipu žene kao i dobu dana.

Od malena si zaljubljenik u modu, jesi li kao mala imala neki uzor ili idol zbog kojeg se i rodila tvoja želja za dizajniranjem ili je to došlo jednostavno samo od sebe?

Kao što sam već navela poriv za dizajnom je došao sam od sebe. Nikad nisam imala neki modi uzor, priznajem da i ja sama u privatnom životu miješam puno stilova, ovisno kako se osjećam toga dana. Ali smatram da uvijek moraš imat neki svoj  detalj.

Kakvi su bili tvoji počeci, jesi li oduvijek znala da ćeš uspjeti ili je bilo i teških trenutaka?

Počeci su uglavnom uvijek teški pa tako je bilo i meni, no odlučila sam riskirati. Mama mi je pomogla tako što mi je kupila mašinu i materijale kako bi uopće mogla početi.

Sva sreća pa živimo u vremenu kada društvene mreže imaju veliku ulogu u našim životima pa se samim time i lakše predstaviti javnosti i doci do krajnjih kupaca.

Otvorila sam instagram profil, sponzorirala objave s prvim haljinama i promatrala kako pratitelji rastu. Ne znam da li je to bila početnička sreća ali moje su  haljine veoma brzo pronašle svoje prve kupce i narudžbe su krenule.

Što je s tvojom obitelji i prijateljima, jesu li te uvijek podržali u svemu?

U svrhu promidžbe, određenu sam količinu haljina poklonila prijateljicama i nekim javnim osobama a one su me na svojim instagram i facebook profilima označile i tako je za brend Ourletbleu automatski saznalo vise ljudi. Najvažnije od svega je da te podržavaju ljudi koji te okružuju pa nekako sve bude lakše.

Koja je bila tvoja prva neslužbena kreacija ako je ima, a što je prvo što si dizajnirala za svoj brend OurletBleu?

Moja prva službena kreacija je bila haljina od pliša sa mašnom oko vrata koja se pokazala jako uspješnom. Neslužbenih kreacija je bilo jako puno, mogu reći da ih ima i sada. Tek kada nešto sašijem i obučem odlučim ide li u prodaju ili “smeće”. 🙂

Možeš li izdvojiti svoju najdražu haljinu?

Moja najdraža haljina je definitivno ovogodišnja ljetna žute boje.

Gdje pronalaziš modnu inspiraciju za svoje kreacije?

Modnu inspiraciju pronalazim svugdje, pa i u stvarima poput zavjesa u kafiću. Ovisi kakve sa volje i koliko primjećujem stvari oko sebe tog trenutka. Na kraju dana kada legnem onda slažem kreacije prisjećavši se stvari koje su me inspirirale tokom dana.

Kakvi su ti planovi za budućnost, spremaš li nešto posebno?

Planovi za budućnost su mi veliki. Trenutno se ne opterećujem previše time nego se bavim trenutnim stanjem. Malo po malo i sigurna sam da će se to ostvarit.

Gdje za sada možemo pronaći tvoje haljine?

Moje haljine trenutno možete pronaći na Instagram i Facebook stranici pod imenom OurletBleu gdje ih također možete naručiti.

I za kraj možeš s nama podijeliti kakve su reakcije tvojih klijenata, te koliko ti pozitivan feedback znači i motivira te u daljnjem poslu?

Reakcije klijenata su pozitivne i to me jako veseli i motivira u daljnjem poslu. Nadam se da će takve i ostat.

Foto: OurletBleu

Pripremila: Stilueta
 

Vaši komentari