KTC Gervais u Opatiji, ali i cijela Opatija, zasigurno će dugo pamtiti rasplesani spektakularni vikend koji je na pozornicu ovog predivnog zdanja privukao oko 2000 plesača različitih generacija, a ocjenjivački sud je imao nelak zadatak odabrati one koji će izboriti sudjelovanje na velikom svjetskom finalu čiji će domaćin biti Poreč u svibnju ove godine.

 DanceStar kvalifikacijski turnir započeo je u petak, a završio u nedjeljnu navečer, proglašenjem najboljih koji su tako osigurali nastup u velikom svjetskom finalu koje će se održati krajem svibnja. Plesači iz 4 dobne skupine natjecali su se u 13 plesnih disciplina, a pratili su ih treneri i suradnici kao i brojni predstavnici medija. Odaziv publike je nadmašio sva očekivanja, što dovoljno govori o snazi samog eventa. KTC Gervais je “pucao po šavovima” i čini se da bi ovaj spektakl napunio i puno veće dvorane. U sinergiji plesa, glazbe, pozitivne energije, navijanja i međusobne podrške među natjecateljima, ocjenjivačkom sudu nije bilo lako odabrati najbolje.

            Posebna atrakcija natjecanja bio je i Mamma’s Show, poseban program koji se održao u subotu, a u njemu su sudjelovale + 30 mame i one koje se tako osjećaju. Bio je to istinski plesni spektakl u kojem je nastupilo 11 plesnih skupina, a posebna glazbena gošća bila je popularna Antonela Doko. Mame su dokazale da ples ne priznaje nikakve granice pa ni kad su u pitanju    vrhunski performansi. 

            Osim uživanja u plesnim nastupima, DanceStar je Opatiji donio i oko 3 000 noćenja u smještajnim kapacitetima, a zadovoljstvo suradnjom iskazali su i domaćini i organizatori, pa se u “šuškanjima iza pozornice” možda i krije mogućnost da u bliskoj budućnosti Opatija bude domaćinom još nekog velikog eventa pod brandom DanceStar. Ovaj prvi kvalifikacijski turnir ikad održan u Opatiji pokazao je kako ovaj grad zna prepoznati kvalitetne manifestacije.

            I, na samom kraju, valja predstaviti i one najbolje, uz dužno poštovanje svim natjecateljima         koji su svojim sudjelovanjem predstavili sebe, sav svoj trud, ideje, sate i sate vježbanja, kao i svoju viziju plesnog pokreta. Kako je kategorija doista puno, detalje o svim nagradama možete pronaći na službenoj web stranici eventa: https://dancestar.org/dancestar-live-qualifiers/croatia/results-croatia, www.dancestar.org

Osim spomenutih, dodijeljene su i posebne nagrade:

BEST MALE TALENT – TIN ŠTIMAC (RUBIC CUBE) – PLESNI KLUB DANCE QUEEN

BEST FEMALE TALENT – PETRA VELEPIČ – PLESNI KLUB DANCE QUEEN

BEST CHOREOGRAPHY – MY SISTER’S KEEPER – PLESNI STUDIO TRANSFORM

OUTSTANDING PERFORMANCE – SOUL GUARDIAN – PLESNO DRUŠTVO BPS RADOVLJICA

BEST FORMATION – IMPULZ – PLESNI KLUB IMPULZ KRANJ

            Hrvatska će zasigurno pamtiti ovu plesnu 2018. godinu, jer nakon izvrsnog opatijskog vikenda slijedi i Svjetsko finale u Poreču.

Foto: Dance Star

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE