Svjetski proslavljeni bas bariton, mnogostruko nagrađivan nacionalni prvak opere, Giorgio Surian, izdaje svoj književni prvijenac – roman za djecu i mlade po imenu “Knjiguljica”. Knjiga trvrdog uveza, sa 160 stranica, ilustracijama u boji autorice Sunčice Tavrić (izdavač Modernist nakladništvo) izlazi iz tiska krajem srpnja 2018 god.

Giorgio Surian jedan je od najsvestranijih hrvatskih opernih umjetnika. Zahvaljujući nevjerojatnom rasponu glasa okušao se u raznim ulogama ostavljajući u njima djela trajne vrijednosti. Snažnog izvedbenog temperamenta, živog interesa za sve fenomene opere kao žanra (priča, pjevanje, gluma, glazba, kulise…), snažne karizme na pozornici, izdaje knjigu za djecu i mlade koja poticajno poručuje kako najbolje ideje, duhovne težnje te plemenitost otkriva i nudi knjiga, koliko god ona danas bila zasjenjena atraktivnim ali često površnim digitalnim svijetom.

Giorgio Surian priča o knjizi u osebujnoj urbanoj bajci.

Ona je mala čarobna knjižica imenom Knjiguljica koja vidi o čemu ljudi sanjaju, čemu su težili, progledava u ono što godinama skriveno nose u srcu dok hranjeni iluzijama, zavaravajući sebe i druge, tonu u košmar niskih i bespredmetnih stvari.

Mala “Knjiguljica” bljeskom neočekivanosti unosi poruku nade, pomirenja i boljitka. Svojim moćima teži tome da dobro bude spoznato kako bi dijete, pojedinac, obitelj, zajednica ili čitavo društvo opstali u skladu i sreći. Priča Giorgia Suriana potvrđuje: s Knjiguljicom u blizini, svi odjednom ugledaju ono što su godinama bezuspješno nastojali vidjeti. Svaka njezina gesta otkriva im cijelu riznicu skrivene ljepote, upravo otvorena stranica spašava ih znanjima u koja se sumnjalo.

Riječ je o iznimnom djelu neobične i neuobičajene tematike koja se usudi razmatrati krhkost ljudskog bića i njegove duše.

Pozitivan dojam dodatno garnira dirljiva demontaža globalno obesmišljene virtualne ne/stvarnosti, iako se pojam mobitela, tableta, facebooka, televizije i interneta – ne spominje ni jedan jedini put.

Vizualna nadgradnja s potpisom autorice Sunčice Tavrić, dragocjeno puni književna nastojanja “Knjiguljice” te pomaže mladom čitatelju  na vlastitoj koži osjetiti/shvatiti snagu Knjige koja i Vas može promijeniti nabolje…


Foto: PR
Pripremila: Stilueta
 
 
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE