ZTC

Muzej moderne i suvremene umjetnosti konačno je dobio svoj prostor u Rijeci. U zgradi “Rikard Benčić” svoj je dom pronašao Muzej koji za osnovne vrijednosti navodi: otvorenost, kreativnost i dinamičnost.

Svečanom otvorenju prisustvovalo je tri tisuće posjetitelja,  a sve je počelo  provokativnom performansom Milo Moire, umjetnice koja je publiku provela od stare do nove lokacije Muzeja.

Predstavljena je i izložba Tomislava Gotovca, više od stotinu radova nastalih u šezdeset godina umjetnikova stvaralaštva, veliko zanimanje Riječana nije izostalo. Velika retrospektivna izložba Tomislava Gotovca  ‘Anticipator kriza – Kuda idemo ne pitajte’, bit će otvorena do 26. studenoga.

Novi prostor MMSU nalazi se u tzv. H-objektu, nazvanom tako zbog svog tlocrtnog oblika, u prizemlju i prvom katu, na površini od 1550 četvornih metara, a na preseljenje se čekalo desetljećima!

Nakon otvorenja Gotovčeve izložbe proglašen je pobjednik nagrade na likovnom natječaju “Ivo Kalina” koja se dodjeljuje za najbolju likovnu izložbu na području suvremene umjetnosti, dobitnik za dvogodišnje razdoblje, za 2015. i 2016.  je Alen Floričić za retrospektivnu izložbu “Video 1998.-2015.” u MMSU.

Foto; Ivor Mažar

Pripremila: Stilueta

Vaši komentari