ZTC

Danas obilježavamo blagdan Tijelova – četvrtak 31.05. Mnogi su dobili priliku produžiti si vikend te provesti ga u krugu obitelji. Ukoliko ste i vi jedni od njih Stilueta vam preporuča nekoliko plaža u Istri gdje se možete zabaviti u krugu obitelji te najvažnije od svega i odmoriti.

Prema prognozi koja je stalno promjenjiva, Rijeku ovih par dana očekuje oblačno vrijeme s kratkim pljuskovima, dok nas s druge strane Učke čeka sunce. Istra je vrlo blizu Rijeke te je savršena za jednodnevne izlete kada se želite maknuti od gradskog asfalta. Uzmite kupaći, prebacite ručnik preko ramena i stavite japanke na noge te pravac Istra. Ako ove godine još niste bili na moru, sada je pravo vrijeme jer vam preporučamo četiri prekrasne plaže u Istri koje čekaju samo na vas.

Uz visoke temperature, sunce i pravo vrijeme prije sezone kada još ne vrvi sve turistima možete pronaći svoj mir na jednoj od ovih plaža.

Plaža Lanterna je lijepa šljunčana plaža koja se nalazi u Rabcu, u turističkoj zoni, a do nje možete doći šetnjom stazicama kroz lijepu šumicu. Na plaži možete unajmiti ležaljke, suncobrane i razne sportske rekvizite za plažu i more. Plaža je nagrađena Plavom zastavom zbog izuzetne kvalitete i kakvoće mora te uređenosti.

Plaža Lanterna

Rabac

U blizini Poreča, nalazi se plaža Bijela uvala AC nagrađena Plavom zastavom. Smještena je u Bijeloj uvali poznatijoj po svom autokampu. Plaža ima puno hladovine za sve one koji vole uzeti dobru knjigu i pročitati je u hladu, a karakteristična je po svojim stjenovitim dijelovima s blagim šljunčanim uvalicama.

Bijela uvala AC

Prekrasna plaža Havajsko u Puli nalazi se u blizini turističkog naselja Verudela Beach. Šljunčana plaža idealna za obitelji s malom djecom koja se mogu igrati u plićaku, a za zaljubljenike u adrenalin u neposrednoj blizini nalaze se i visoke stijene za skokove u more.

plaža Havajsko

Na rovinjskoj obali nalazi se uvala Veštar koja je udaljena od centra Rovinja 5 kilometara. Ova predivna šljunčana plaža također je nagrađena Plavom zastavom zbog kvalitete i čistoće mora. Za kupanje možete birati između različitih vrsta plaža, dok je ona najatraktivnija unutar autokampa sa finim sitnim šljunkom i pijeskom u moru. Kamp pruža mogućnosti za najam čamca ili nekog drugog sportskog rekvizira kako bi svi gosti mogli uživati u raznovrsnim aktivnostima. More je vrlo plitko te je prikladno za obitelji s djecom.

uvala Veštar

uvala Veštar

Sunce, more, knjiga i osvježavajući napitak, možete li bolje provesti dan?

Pripremila: Stilueta

Foto: Istra.com

Kancelarija bar