ZTC

Proteklog vikenda u hotelu Milenij u Opatiji je održan 1. Hrvatski kongres estetske medicine. Goste su pozdravili predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elma Bunar, dr. Asja Perović, potpredsjednica Hrvatske udruge estetske medicine, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Šantić i kirurg Zoran Veir. Predsjednik Talijanske udruge estetske medicine Emanule Bartoletti održao je predavanje na temu botulinum toksina, a cijeli program je uspješno moderirala naša urednica Marija Mažar.

1. Hrvatski kongres estetske medicine održan je 16. i 17. lipnja u hotelu Milenij u Opatiji.

Ovo je 1. Hrvatski kongres estetske medicine u Primorsko-goranskoj županiji, regiji koja je lider zdravstvenog turizma u ovom dijelu Europe, i ovdje u Opatiji, gdje je prije gotovo 180 godina rođen hrvatski turizam. Njome su šetali carevi, kraljevi, čitave kolone prinčeva, kneževa i vojvoda. U Opatiji je boravilo najmanje šest nobelovaca. Ovdje su se zatekli jednom ili više puta pisci od Krleže, Čehova i Joycea, do Nazora, Cankara i Molnára. Opatija je stvorena za velike stvari i zapravo je idealno mjesto za uspostavljanje harmonije kojoj teži estetska medicina jer se tamo nalazi i samo sjedište Udruge, ali i idealna je prilika da Hrvatska i Primorsko-goranska županija te Grad Opatija postanu središte ove najbrže rastuće grane suvremenog zdravstva.

Cilj kongresa bio je snažnije povezati stručnjake i napraviti bazu izvrsnih liječnika različitih specijalnosti koji će se okupljati i povezaivati s ciljem obrazovanja i suradnje te razmjenjivati iskustva, razvijati i unap rijeđivati se u struci te postati ravnorpavni partneri na europskoj i svjetskoj razini.

Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine, a pokrovitelji Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska liječnička komora, TZ Kvarnera i Opatije i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera.

Foto: Ivor Mažar
Pripremila: Stilueta

 
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE