Ljeto je izvrsno vrijeme za eksperimentiranje u kuhinji sa svježim, domaćim namjernicama. Sigurna sam da svi uživamo u sladoledu, posebice ljeti, kada nam je potrebna slatka doza osvježenja. Ako do sada niste kušali domaći sladoled, svakako ga morate isprobati! Ne postoji nište ukusnije od sladoleda pripremljenog uz pomoć omiljenog voća – mljac!

Na kulinarskom blogu AVE DULCIS, pronašli smo nekoliko primamljivih recepata za pripremu sladoleda i sorbeta. Čak i ako se ne planirate sami okušati u pripremi, uživajte u prekrasnim fotografijama!

Kada smo naišli na recept za pripremu sorbeta od ananasa, znali smo da smo pronašli savršeno ljetno osvježenje! Za ovaj desert potrebno je tek nekoliko sastojaka –  šećerni sirup  te u ovome slučaju voćni kompot od ananasa. Sve što trebate učiniti jest staviti u blender voće, sirup uz par kapi limuna po želji.  U posudu s poklopcem stavite pire od voća i soka i smrznute preko noći. Prije serviranja, izvadite iz leda, izlomite na komade i opet sve miksajte. Po želji možete dodati i bijeli rum ili kokos. Servirajte odmah i uživajte u okusima…

Recept za VEGANSKI SLADOLED  vrlo je jednostavan za pripremu, a u okusu će uživati čitava obitelj. Potrebne su vam banane, kokosovo mlijeko, kokosovo ulje, kakao prah i  javorov sirup. Provjerite recept i uživajte u ovoj zdravoj i ukusnoj slastici.

Za kraj, pronašli smo i recept za domaći sladoled i savršen, hrskavi TAMNI KORNET. Prepuštamo vas prvo da uživate u slikama, ali svakako isprobajte i recepte…


Pripremila: Katja Grubiša
Izvor: ave-dulcis.blogspot.hr

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE