ZTC

Stiglo je proljeće i vrijeme je za raščišćavanje prostora puštanje nove energije u prostor. Promjene i osvježenje interijera mogu pozitivno utjecati na buđenje vaše kreativnosti i motivacije. Danas “osvježujemo” spavaću sobu, za mnoge omiljenu prostoriju u domu. Kako biste svoju oazu mira pripremili za proljeće, prije svega se uhvatite velikog čiščenja. Sve one “nevidljive” kutke ormara i zaboravljenje ladice i kutije raščistite, te se rješite nepotrebnih stvari. 

Također, istu stvar učinite i s ormarom. Pokušajte u toplije dane zakoračiti s “ključnim” komadima i čim minimaliziranijom garderobom. U realnosti uvijek nosimo i međusobno kombiniramo onih nekoliko omiljenih komada u kojima se osjećamo najbolje. Stoga, pokušajte stvarno donirati ili reciklirati odjeću koja vam više nije potrebna, kako biste stvorili prostor za nove trendi komade. Čim kvalitetno pospremite prostor osjetit ćete olakšanje i zadovoljstvo.

Nova posteljina u žarkim bojama, jednostavan je i pristupačan način da unesete boju i svježinu u prostor. Cvjetni uzorak, ukrasni jastuci, nekoliko ukrasnih detalja na noćnom ormariću – tretirajte svoju sobu kao svoj hram i utočište. Neka ona bude odraz vas samih! Ne treba vam puno novaca da unesete promjene koje želite, započnite s malim stvarima koje su vam trenutno dostupne.

Dašak prirode i proljeća unesite u prostor uz pomoć omiljenog cvijeća. Dodatan šarm unesite s posebnom vazom i kombinacijom različitog cvijeća. Pravila nema, sami kreirate svoj prostor! Pokušajte jednom tjedno donositi novo cvijeće i miris u svoju spavaću sobu – jednom kada se naviknete odmah ćete primijetiti kako vam nedostaje svježi buket na stoliću. 


Promjenu možete uvesti i jednim akcentnim novim komadom namještaja. Bilo da se radi o sofi u jarkoj boji, zanimljivom lusteru, ogledalu ili policama, postići će te željeni efekt i potaknuti preuređenje. Nemojte si zamjerate ukoliko ne možete preurediti čitavu prostoriju, posvetite se jednom kutku i od negdje započnite. Primjerice nova fotelja, kolaž na zidu, koji ste sami izradili i uređenje police s omiljenim knjigama mali su koraci koji čine velike promjene. 

Još jedan način da osvježite spavaću sobu jest da jedan zid u sobi obojite novom bojom. Ne treba vam ništa osim kantice omiljene boje, a možete pozvati i prijatelje ili obitelj u pomoć. Neka to bude vaš mali “DIY” projekt na koji će te biti posebno ponosni. U jednom popodnevu možete udahnuti novi život prostoru.

Najbitnije od svega, ne zaboravite uživati i zabaviti se preuređujući spavaću sobu. Za kraj, zapalite mirisnu svijeću, narežite komad kolača i uživajte u toplini kreveta i pogledu na novo dekoriranu i osvježenu prostoriju.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Pinterest, Zara, Ikea

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE