ZTC

Pin up je nastao u Engleskoj 40-ih godina prošlog stoljeća, a odnosi se na slike atraktivnih žena koje su muškarci znali prikvačiti na zid – eng. pinned up – od kuda je i nastao sam naziv pin-up. Priča je započela za vrijeme Drugog svjetskog rata, kada su se američki vojnici nalazili daleko od svojih domova te im je bila potrebna motivacija i utjeha kako bi lakše dočekali novi dan. Tada su mediji u ženske časopise počeli objavljivati razne postere žena u pripijenoj odjeći s visokim potpeticama i naglašenom i zavodljivom šminkom.

Pin – up djevojke su uglavnom bile glamurozni modeli, manekenke i filmske glumice, a najpoznatije pin-up ikone su: Betty Grable, Ava Gardner, Marie McDonald, Bette Davis, Marilyn Monroe, Jane Russell, Jean Harlow i svakako Bettie Page, dok danas pin-up stil njeguju Gwen Stefani i Heather Renee Sweet poznatija kao Dita Von Teese.

Kao i mnoge djevojke danas i mi smo pronašli inspiraciju u pin-up modi za Intro Eudaimonia 2019! Kako bi se vratili u prošlost donosimo vam kratak pregled glavnih obilježja pin-up stila. Unesite dašak glamura 40-ih jer pin-up stil će biti hit večeri!

Frizure 40-ih i 50-ih podrazumijevaju eleganciju, glamur i ženstvenost,  takozvana “Victory rolls” je tipična frizura tog vremenskog razdoblja, a uz nju popularna je i frizura s kratkim šiškama i uvojcima začešljanim u stranu. Također ukrasi poput cvijeta ili marame su i više nego dobrodošli.

Pin-up make up je zavodljiv i seksi, a naglasak se stavlja na lijepo oblikovane i istaknute obrve u precizan luk, naglašene oči i neizostavan crveni ruž!

Visoke suknje, hlače, ženstvene haljine, košulje i praktički sve s uzorkom točkica i prugica obilježavaju odjeću karakterističnu za pin-up stil. Najčešće se kombiniraju dvije boje između nijansa crne, bijele, crvene i plave, a također su popularni i vintage kostimi s mornarskim uzorkom i modni detalji poput retro naočala i jednostavnog nakita poput bisernih ogrlica.

Cipele su vrlo jednostavne i ženstvene, a pismo torbe su neizbježan modni dodatak!


Pin-up stil ni danas nije izgubio svoju čar, te mnogi modni dizajneri i make-up umjetnici pronalaze inspiraciju upravo u tom retro stilu s puno glamura. Ovaj stil za mnoge žene danas predstavlja vrhunac ženstvenosti pa nas i ne čudi njegova visoka popularnost u modnom svijetu!

Subota, 9. lipnja Gentlemen’s shop u 19 sati i party u Teatro Lounge baru od 21 sat je pravo vrijeme da se poigrate i kombinirate unutar ovog stila i pokažete stav, privlačnost, samopouzdanje i ženstvenost kao prava pin-up djevojka.

Foto: the vintage romance/the vintage romance
Pripremila: Stilueta

 
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE