skip to Main Content
MENU
Priključi se i ti: OBNOVIMO RIJEČKO KAZALIŠTE

Priključi se i ti: OBNOVIMO RIJEČKO KAZALIŠTE

Sretni smo što sa svima vama možemo podijeliti vijest koja nas je i same jako zaintrigirala. Riječka kazališna kuća, HNK Ivan pl. Zajca, konačno će zasjati u novom ruhu kako  i priliči krovnoj kulturnoj instituciji u gradu na Rječini. I sami smo veliki miljenici Kazališta i prilika da i sami sudjelujemo u ovom plemenitom pokretu vrlo nas je obradovala baš kao i informacija da se priključiti mogu poslovni subjekti koji dosad nisu imali suradnju s Kazalištem kao i sve privatne osobe.

Plan obnove Kazališta predviđen je u nekoliko etapa, a u prvoj fazi planira se obnoviti sjedalice u parteru, promijeniti otirače na ulasku u kazalište, staze na stepenicama, tepihe u kafiću na prvom katu i tepih u parteru.

Ako vi kao pojedinac želite obnoviti jednu (ili više) stolica u parteru Kazalište je spremno ponuditi da svaka obnovljena stolica nosi Vaše ime. Iznosom od 1.031,25 kn (PDV uračunat) pokrivao bi se trošak materijala za jednu stolicu. Svaka stolica bi imala pločicu s vašim Imenom, a u VIP knjižici sezona 16/17 i 17/18 navest će se imena svakog pojedinca koji je sudjelovao u obnovi Kazališta.

Iva Piglić Lazić, Marin Blažević, Vladimir Mozetič

Iva Piglić Lazić, Marin Blažević, Vladimir Mozetič

Stolice u parteru nužno je kompletno iznova tapecirati, a za tu svrhu potrebno je koristiti materijale koje su odobrili konzervatori. Inicijativi su se već odazvali Poliklinka Medico, Jadran galenski laboratorij d.d., Specijalna bolnica za ortopediju i opću kirurgiju „Dr. Nemec“, AMEC Rijekatekstil,  Aurea  , SAING   te pojedinci Iva Piglić Lazić  i obitelj Giuseppea Nicodema, Grozdana Božić, Zoran Škrobonja, Dunja i Nikola Carević , Giorgio Surian.

.

Tradicija kontinuirana teatarskog života u gradu Rijeci dulja je od dva stoljeća

U ime poliklinike Medico, ravnatelj Vladimir Mozetič istaknuo je veliko zadovoljstvo što dugogodišnju suradnju s Kazalištem mogu nastaviti i u jednom ovakvom, plemenitom ozračju. Gospodin Možetič vrlo rado posjećuje HNK i u privatnom aranžmanu baš kao i Iva Piglić Lazić koja je prvi privatni sponzor ove plemenite akcije. “Biti dijelom ovakve akcije velika je čast i prekrasna prilika za sve nas da se odužimo Kazalištu na neki način, redovito dolazim, veliki sam ljubitelj opera, ova inicijativa me jako razveselila i vjerujem da će se odazvati  velik broj naših sugrađana.”

Marin Blažević, ravnatelj Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka istaknuo je kako je ovo tek početak inicijative te kako riječko Kazalište zaslužuje konačno osvježeno novo ruho, a u razgovoru nam je naglasio kako je inicijativa jako brzo naišla na plodno tlo i dobar odaziv.

Nadamo se da smo vas potakli da se i sami uključite, svatko od nas može učiniti malo, a zajedno možemo učiniti puno. Za Kazalište, kulturu, naš grad, generacije koje su ovo mjesto prepoznale i posebno za generacije koje tek dolaze…

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Upraviteljici marketinga, Mari Vidučić Blečić na brojeve telefona 051/355-923, 051/355-903 ili e-mail: [email protected], [email protected]

VIŠE NA: OBNOVIMO RIJEČKO KAZALIŠTE

Foto:  Dražen Šokčević 

Facebook KOMENTARI

Back To Top