ZTC

Za sve ljubitelje snijega i snježnih radosti, Platak je odlična lokacija za obiteljski izlet te stvaranje svoje zimske čarolije.

Sa svojim se najvišim vrhom Radeševo (1363 metra nad morem), Platak nalazi u planinskom društvu Snježnika i Risnjaka. Na pola je sata vožnje od Rijeke i na 10-ak kilometara zračne linije od mora. Iz tog je razloga i klima specifična – miješaju se planinska i mediteranska, pa nije neuobičajeno da je Platak prekriven snijegom kad je u Primorju temperatura dobrano iznad nule, ili da su mu vrhovi snijegom prekriveni i u travnju.

Ukoliko se spremate na izlet Platak je doista skijalište po svačijem ukusu: vole ga i na njemu treniraju profesionalci, pohode ga rekreativci, vole ga i borderi, obitelji s malom djecom i ne-skijaši koji dolaze uživati u šetnjim rekrasnom prirodom.

Za iskusne skijaše na dostopno je čak 7 skijaških staza, ali i sanjkalište za one najmlađe. Tu su i ugostiteljski objekti “Veliki dom Platak” i “Mali dom”, gdje se možete ugrijati uz topli čaj ili vruću čokoladu. 

Iskoristite snježnu idilu na Platku i uživajte u prirodnim ljepotama koje on pruža. Sigurni smo da će uživati čitava obitelj! 🙂

PLATAK – WEB STRANICA

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE