ZTC

U četvrtak, 27. rujna, u Parku Nikole Hosta (blizu Guvernerove palače) u 10 sati u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i programa Rijeka 2020 Dječja kuća bit će održana velika akcija Uberi priču! Akcija Uberi priču!, popularna berba slikovnica, autorski je projekt književnice Sanje Lovrenčić, čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja među najmlađima.

Stotinjak slikovnica na neku čudnu foru naći će se na krošnji stabala, a posjetitelji (mali i veliki) imat će priliku ubrati ove posve neobične plodove. Uz ovu, rujansku berbu održat će se i prigodni programi koji prate sadržaje slikovnica, a u kojima sudjeluju sami autori te artisti animatori. Posebna pažnja posvećena je kvaliteti slikovnica – one su nove, kvalitetno realizirane u svakom smislu i djela su domaćih književnika i ilustratora.

Akciji će prisustvovati autorice Sanja Lovrenčić, Tamara Bakran i Snježana Babić- Višnjić te ilustratorica i animatorica Nikolina Manojlović-Vračar.

Sanja Lovrenčić hrvatska je književnica i prevoditeljica, a u njenom se književnom stvaralaštvu može pronaći poezija, proza, dramski tekstovi i knjige za djecu. U nakladničkom programu njezine izdavačke kuće Mala zvona, koja je nastala kao obiteljska firma, jednaku važnost imaju sve ciljane skupine čitatelja, stoga, i na Uberi priču! Sanja poziva posjetitelje svih uzrasta.

Foto: Pixabay
Pripremila: Stilueta

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE