skip to Main Content
MENU
Priča o Valentini Galjer

Priča o Valentini Galjer

 

Donosimo vam priču o izuzetnoj ženi koja je iz temelja preokrenula svoj život te odlučila uzeti sudbinu u svoje ruke i posvetiti se poslu koji voli, koji je dio nje – Valentina Galjer, vlasnica BIO NATURE, fitoterapijskog savjetovališta i edukacijskog centra te  specijalizirane trgovine prirodnim preparatima za kožu i zdravlje. Valentina predstavi se ukratko našim čitateljima.

Sve je u biti rečeno gore. Osoba koja se veći dio života tražila, radila ono što je morala radi egzistencije, obitelji, odgoja… U određenom momentu došlo je do zasićenja, nezadovoljstva, niza zdravstvenih tegoba. I pucanja. Onda se pojavila dilema, pitanja poput: je li  sve što je učinjeno bilo dobro, pravilno i željeno.

Naišla sam na niz negativnih odgovora te odlučila učiniti nešto. Igrom slučaja, desila se kupovina imanja u Lici, na obroncima Velebita i započela je moja igra s biljem, branjem i ispitivanjem. Kao da se otvorila Pandorina kutija, otvorilo se brdo pitanja bez odgovora. A pošto sam u životu uvijek bila temeljita i principijelna, shvatila sam da ne znam ništa, osim onog što bi našla na internetu, a to je meni bilo malo. I tako je krenula godina za godinom, edukacije, uložila sam u sebe. Kad sam sve pozavršavala, shvatila sam da je to moj put. Otvorila tvrtku, krenula pomalo, sa ljubavlju i strašću,  srcem bez razmišljanja. Ostavila sam život koji sam imala iza sebe i krenula.

Bilo je jako teških trenutaka, možda i kajanja ponekad, ali na tom putu srela sam prekrasne ljude, klijente, prijatelje koji su prepoznali moj radi i gurali me naprijed.

E ovo je stvarno motivirajuća priča! To je nešto za što se vrijedi boriti… uvijek! Ljubav, strast i putovanje ka svom cilju – to je smisao života.

Misliš li da smo se previše odmaknuli od prirode i prirodnog?

Naravno, jako smo se odmaknuli… U biti, maknuo nas je današnji ritam života, egzistencija, borba… gubitak socijalne svijesti i informatičko doba… Sve nam je nadohvat ruke, dostupno. Nema više vremena za nas, naše potrebe, nego samo za nametnute potrebe.

 Što nam donosi takav način života?

Puno lošeg, puno stresa, nezadovoljstva sobom i svojim životom, a to uvijek završi u nekom psihološkom poremećaju, ili depresiji ili anksioznosti… Navedena stanja nerijetko vode u puno gore zdravstvene disbalanse, koronarne, autoimune, hormonalne, metaboličke- problem s pretilošću s jedne strane, a s druge sa anoreksijom i bulimijom… Zaboravili smo disati, vježbati, odmarati, spavati, a nadasve, zaboravili smo pravilno jesti.

 valentina

Radiš s potpuno prirodnim proizvodima koje i sama proizvodiš, kakvi su to proizvodi i za koga su namijenjeni?

Da, u svom poslu uvijek se koristim potpuno prirodnim proizvodima i sirovinama. Posao fitoaromaterapeuta je kompleksan, od pripravaka za fitoterapiju, odnosno za uslugu terapije biljem u službi zdravlja pa do onog kreativnog, izrade kozmetičkih preparata po potrebi i želji klijenta. Moram naglasiti da je u tu svrhu prošle godine otvoren i beauty centar Natura Dei, kojem sam vlasnica i koji u svojim uslugama koristi kozmetičke pripravke koje pripremam isključivo od navedenih prirodnih preparata i po potrebi klijenta u tretmanu.

Nemaš univerzalnu liniju proizvoda nego izrađuješ individualno za svakog klijenta posebno proizvod i to nakon konzultacija i savjetovanja s njima te je tu zapravo posebnost tvoje firme. Jesu li su klijenti prepoznali kvalitetu takve usluge i proizvoda?

Pa upravo u tome je posebnost i razlika između individualnog pristupa i komercijalne ponude… Svaki klijent dobije ono što mu treba, i što  mu je preporučeno, po priznatim fitoterapijskim metodama i svjetskim standardima.

Kolika je cjenovna razlika između tvojih i komercijalnih proizvoda?

Mislim da kad usporedimo cijenu između trenutno poznatih i priznatih brandova na tržištu, a koji su deklarirani kao prirodni i bio, uopće nema razlike. Dapače, mislim da su čak i jeftiniji ovi individualni od komercijalnih na tržištu.

bio natura

 S partnerom Borisom si ušla u ovu fascinantnu priču i sada radiš posao koji zaista voliš, koliko je to bitno u životu?

Imati podršku i pomoć od kolega koji zaista slijede svoj put u posebnosti i kvaliteti, izvandredno je. Nije teško biti partner i prijatelj ljudima koji te prihvaćaju kao što i ti prihvaćaš njih. Bitni su otvorenost i kvaliteta tih odnosa te nadasve, prijateljstvo bez granice. U ovom poslu nema kalkulacije i materijalne računice ukoliko nemate otvoreno srce i otvoren odnos za gubitke i dobitke. Partnerstva u poslu su kao i brak, i kompromisi i razumijevanja s obe strane. Boris je nadasve kvalitetna osoba, zajedno smo završili edukacije, do sada smo radili svaki na svom *kantunu*, slijedili principe oko kvalitete i profesionalnosti, uzajamno se uvijek podupirali i pomagali što je zapravo rijetko, jer smo bili realna konkurencija. Ali prepoznali smo snagu zajedničkog rada, tako da smo od 01.07. ove godine odlučili otvoriti zajedničko fitoterapijsko savjetovalište i edukativni centar *Bio&Natura*.

Podijeli s nama jednu zanimljivu anegdotu u radu s ljudima

Anegdota je puno, kako onih smiješnih, tako i žalosnih…. Ali najčešća je zapravo zabuna koja proističe iz nedovoljnog poznavanja struke fitoterapeuta. Masovno ljudi, kad čuju *fitoterapeut* pitaju *A koliko košta masaža?*   Onda im uz smijeh pokušavam objasniti struku, a onda naravno, zaključak koji slijedi: *Pa što ne kažete da ste travarica…?* I opet smo na novom početku kako objasniti da nismo travari u klasičnom smislu riječi, te da fitoterapija koju radimo spoj je zapravo i travarstva i klasične medicine i drugih alternativnih metoda, upotrebom ljekovitog bilja, eteričnih ulja i svih drugih biljnih iscrpina-ekstrakata, ulja, tinktura, sipfova…

Kako tvoji kolege i bivši suradnici gledaju na tvoj uspjeh?

Ne analiziram previše tko što misli i govori. Naravno, ima onih koji me izuzetno cijene i podupiru, koji su u tome vidjeli moju strast i hrabrost da živim i radim ono što volim. I uvijek su tu, u potpori i pohvali, ali i pokudi.

Naravno, uvijek je i onih koji to posprdno gledaju, jer je to nešto rijetko u Hrvata, a i nekome tragikomično da je osoba koja je imala *siguran posao* po hrvatskim standardima krenula u svoju „pustolovinu života“.

Ali ovo je moj život, imam ga jednog i smatram da ga imam pravo živjeti kako želim, a ako time ne oštećujem svoje voljene, na dobrom sam putu. Jer moja djeca su najveći suci, a od kada sam na ovome putu, nebrojeno puta su komentirali da konačno imaju zdravu i sretnu majku. A to je njima najvažnije.

 Koliko je bitan karakter u ovakvom poslu?

Karakter? Karakter je jako bitan, jer radite s ljudima. I ukoliko niste dovoljno otvoreni i spremni slušati, ukoliko svoj ego namećete potrebitima, ne možete uspjeti. A s druge strane morate znati ocijeniti koliko morate dati od sebe i naći način da doprete do osobe. Ukoliko Vas karakter blokira, ne ide. Ponekad morate biti zaista i strpljivi i potrpiti ego klijenta kako biste doprijeli do njega.

Sve recepture proizvoda su naravno tajne, ali otkrij nam koji ti je trenutno najprodavaniji proizvod, što klijenti uglavnom traže?

Ma nisu tajne, nego jednostavno prestala sam previše isticati na različitim portalima sastojke, zbog masovnog kopiranja. Naravno, moji klijenti dobiju uvid u proizvod, jer moraju znati što koriste.

Najprodavaniji proizvodi su uvijek hidratantne kreme po individualnoj potrebi, ulja i kreme za sunčanje, te detox i celulit programi…

Jako su zanimljive tvoje radionice izrade prirodnih krema, što polaznici mogu naučiti?

Moje radionice su uvijek interaktivne, zato su zanimljive. Uvijek se prilagođavam grupi, njihovim potrebama, i svaka radionica na kraju stvori grupu prijateljica koje se kasnije međusobno čuju, rade, zovu. Na početku, kad sam počela, bila sam u strahu oko pitanja, karaktera… Sad je nevjerojatno… na kraju pričamo o svemu, o privatnim problemima, razmjenjujemo iskustva, ugrađujemo se u svaki segment života. A to je bit… shvatiti da je i ta kozmetika  dio zdravlja, svaki dan smo s njom, i ostavlja nam veliki trag na zdravlje. Moji polaznici mogli su naučiti i pripremati vlastitu prirodnu kozmetiku, prirodne pripravke poput melata, sirupa, zubnih pasti, prirodnih sapuna i svih ostalih čari prirode i svega što ona nudi.

Valentina priprema još puno zanimljivih projekata i mnogo je tema za razgovor, ali to ćemo ostaviti za neki drugi put kad ćemo se opet skupa družiti. Do tada možete skočiti do VTC-a na Viškovu i konzultirati se sa Valentinom i Borisom što bi bilo najbolje za vašu kožu, te si priuštite prirodne sastojke na kojima će vaše tijelo biti zahvalno. U Bio Naturu se možete obratiti s povjerenjem i na broj telefona 091/2567149

 

Uživajte u ljetu uz Bio Naturu! 🙂

Vaši komentari
Back To Top