ZTC

Dean Birtić mladi je riječki fotograf koji se zaljubio u fotografiranje svega što vidi čim je prvi put uhvatio mobitel s kamerom. Nakon dužeg razdoblja pružila mu se prilika za prvim digitalnim fotoaparatom zbog čega je i on danas tu gdje je. Uživa u tematikama prirode, portreta i vjenčanja, jednostavno rečeno on je zaljubljen u fotografiju, a što vrijeme više odmiče njegove fotografije i priče koje one govore sve su posebnije.

Danas ćemo vam ispričati ljubavnu, ohrabrujuću i dirljivu priču o Maji i Samuelu i njihovom upoznavanju, braku i ljubavi.

Priča o njihovom bračnom životu započela je na Badnjak prije nekoliko godina kada je Samuel zaprosio Maju na vrlo neobičan način.

“Kleknuo je pokraj mene i počeo mi tankim ljubičastim koncem omatati prst uz riječi:” Ja tebe jako volim i želim s tobom sve dijeliti, ali je ljubav između dvoje ljudi krhka i tanka i može lako puknuti.””

Tada je Maja bila zbunjena, nije znala gdje sve to vodi – zarukama ili prekidu, ali zatim je i preko ljubičastog konca stavio i bijeli debeli konac. Isprepleo je te dvije niti i na njih stavio prsten te upitao: “Hoćeš li se udati za mene?”

“Nakon što sam pristala podigao je niti u vis, a prsten se po njima spustio na prst. Toga dana nikome nismo ništa govorili. Šest mjeseci nakon toga postali smo obitelj ili kako mi to volimo reći-čovjek, jer jedino muškarac i žena zajedno čine kompletnu sliku čovjeka kakav je on i stvoren.”

Ove godine Dean ih je pozvao da prošetaju prekrasnim Fužinama i uživaju u ljepotama prirode i prisjećanju na neke od prvih zajedničkih trenutaka. I tako četiri godine nakon zajedničkog bračnog života mogu sa sigurnošću utvrditi da ljubav ima lijepe i teške trenutke. Ova priča zaista dira u srce, a radeći na ovim fotografijama i Deana su savladale emocije jer je i sam vidio koliko ljubavi ima u njima.

“Priroda mi je naravno dala veliku inspiraciju, ovo mi je bilo zaista super iskustvo, te druženje s ljudima iz kojih zaista ljubav isijava.”

Deana možete pratiti na Instagram profilu i Facebook stranici.


Foto: Dean Birtić

Pripremila: Stilueta

Kancelarija bar