ZTC

U petak, 24. studenog u 17.30 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti) bit će predstavljena nova zbirka terapeutskih priča za djecu „7 putovanja“, autorskog dvojca Maura Lacovicha i Petre Kapović Vidmar sa širokim rasponom iskustva u radu s pričama i djecom. Zbirka je namijenjena roditeljima, odgajateljima i svima koji rade s djecom, a autori poručuju čitateljima da prepuste djeci da sama iznesu svoje dojmove o tome što je stvarni problem iznesen u nekoj priči, jer nas djeca uvijek mogu iznenaditi vlastitim, jedinstvenim pogledom na svijet.

Mauro Lacovich psihoterapeut je koji inspiraciju za priče najradije traži lutajući mističnim putevima i zalazeći u zanemarena dvorišta legendi i sjećanja, pronalazeći tako priče koje nitko prije nije ispričao. Na edukaciji “Priča koja pomaže po Lessac metodi za inkluzivne zajednice”, na kojoj se upoznao sa suautoricom ove zbirke, kasnije je bio i gost predavač. Redovito održava radionice terapeutskih priča namijenjene stručnjacima i roditeljima, voli prirodu i druženja sa svojim mačjim suputnicima.

Petra Kapović Vidmar učiteljica je razredne nastave koja moć ispričanih priča oduvijek primjenjuje u odgoju i druženju s djecom. Završila je program “Priča koja pomaže po Lessac metodi za inkluzivne zajednice” pri Učiteljskom fakultetu u Rijeci i Centru za istraživanje djetinjstva, a jedna od njezinih priča na engleskom jeziku objavljena je na web stranici australske spisateljice Susan Perrow, rado čitane autorice terapeutskih priča za djecu.

Tu je i poseban ilustratorski tim sastavljen od umjetnika i umjetnica u dobi od 4 do 9 godina, koji su svojim uratcima uljepšali ovu zbirku, a autor naslovnice je Ivo Matošić, dugogodišnji dragi suradnik i dekorater Gradske knjižnice Rijeka.

 

Kancelarija bar