ZTC

Riječka slastičarnica Ebba’s cuisine prekrasno je i pomalo sakriveno slatko utočište u samom srcu Starog grada, prepoznatljivo po opojnim slatkim mirisima koji nas svakodnevno mame unutra. Dok se miris svježe pečenih kolača isprepliće s umirujućom glazbom, pogled vam luta po vitrini ispunjenoj najrazličitijim slasticama koje samo čekaju da ih isprobate. 

Prošlog smo tjedna smo se od vrućine i gradske vreve sakrili upravo u ovoj slastičarnici te pronašli pravo slatko osvježenje. Za nas je bila kao naručena, upravo  spremna panna cotta od kave. Žele od espressa te smrvljeni amarettino kekse prirodali su ovom poznatom deserrtu onu posebnu “točku na i”. Uz panna cottu od kave savrđeno se slaže ledena kava. Ovaj slasni, hladni užitak poslužuje se sa sladoledom te pruža trenutan osjećaj rashlađenja uz pravu dozu slatkoga. Ljupka servirana ova je kombinacija savršen recept za preživljenje “ljeta u gradu.”

Da je Ebba’s puno više od slastičarnice otkriva i ponuda slanih užitaka poput quiche sataraša – ukusne pite s paprikama, rajčicama, lukom i češnjakom. Izgleda i miriši odlično, a još je boljeg okusa. Super opcija kada želite lagani ručak ili marendu u centru grada.


Prilikom posjete zatekli smo svježe pripremljenu francusku pitu od rajčice, također slanu, domaće pripremljenu deliciju. Pun okus, hrskavo tijesto, aromatični mirisi…. mljac! Ovu pitu svakako morate isprobati!

Pronađite ih na adresi Stara vrata 6 i isprobajte neke od noviteta ili obožavanih klasika, sigurni smo da ćete “guštati” u punome smislu riječi.

Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Eni Brušnjak
 

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE