Potraga za savršenom haljinom.

Još kao djevojčica, uvijek sam s užitkom gledala Disneyjeve filmove s prekrasnim princezama, čudesnim dvorcima i naravno svjetlucavim, najrazličitijim, čarobnim haljinama. Razmišljala sam kako bi bilo kada bih i sama dobila priliku isprobavati haljine, pronaći onu koja mi savršeno pristaje, bilo da se radi o balu na dvoru ili uobičajenom danu.  Zapitala sam se kako bi bilo osjećati se poput princeze, u savršenoj haljini, na jedan sasvim običan dan u našoj sasvim (ne)običnoj Rijeci. Svoju priliku da postanem moderna princeza dobila sam ovog vikenda, kada sam se uputila u potragu za savršenom haljinom u Rijeci. Odmah sam znala koje će se trgovine pronaći na mojoj “listi”: SALLY ATELIERLA VETRINA i ANDY’S.

Potragu sam započela u Starom gradu, gdje se već dugi niz godina, skriva SALLY ATELIER. Svakog puta kada bih prolazila Užarskom ulicom, čeznutljivo bih pogledala u izlog uvijek pun prekrasnih haljina. Ove subote s osmijehom sam spremno zakoračila u trgovinu, a na samome ulazu me dočekalo vrlo ljubazno osoblje. Isprobavanje haljina bio je pravi užitak, a pronalazak “one prave” neizmjerno zadovoljstvo. Ukoliko tražite haljinu za svečanu, posebnu priliku, Sally atelier je definitivno odličan odabir. U meni se probudila prava princeza, “skakala” sam od jedne do druge haljine u ružičastom tonu, od šljokica do čipke dok nisam pronašla sve u jednoj haljini – čarobnoj, lepršavoj, svjetlucavoj ljepotici u ružičastom. 

Kada pronađete svoju savršenu haljinu to jednostavno osjećate, odlično vam pristaje, držanje vam se ispravi, osmijeh ne silazi sa lica. Poželjela sam plesati, vrtjeti se i nikada je ne skinuti!


Nastavila sam u sličnome tonu te izabrala nešto neutralniju, no jednako zamamnu, haljinu u boji marelice, s prekrasnom čipkom, te suknjom od tila. Nježna, a ponovno posebna, divna haljina za maturalne zabave, vjenčanje, prilike kada se želite osjećati posebno i zablistati.


Moja potraga se nastavila u La Vetrini (ul. Andrije Medulića 5a), šarmantnoj trgovini ispunjenoj odjećom i modnim dodacima domaćih dizajnera. Ono što bih istaknula, jest vrlo ljubazno i iskusno osoblje, koje će vas drage volje savjetovati pri odabiru. Izabrala sam dvije jednostavne no i vrlo šik haljine, koje se mogu nositi u svakodnevnim prilikama. Udobne, jednostavne, nosive, a ponovno uočljive. 

Ponovno sam se odlučila za nježnu ružičastu u kombinaciji sa sivom i neizostavnim volanima, kao jednim od glavnih trendova sezone.Uz haljine, oduševili su me i modni dodaci poput torbi, satova, obruča za kosu i nakita, koji podižu baš svaku odjevnu kombinaciju. Vrlo moderno, ležerno, te istovremeno šik!


U Ciottinoj ulici, nalazi se poznati ANDY’S atelier, dom nevjerojatnih haljina, kaputa i suknji. Prvi samom ulasku pogled mi je privukla lepršava haljina u nježnom ružičastom tonu s modernim crnim detaljima. Kvalitetan materijal i kroj ove haljine laskat će baš svakoj figuri.  Razigrana, vesela, kao stvorena za proljeće –  poželjet će te se vrtjeti i vrtjeti…


Boja mente, još je jedan favorit proljeća. Nježna, svježa, trendi nijansa koja privlači poglede. Ova naizgled haljina, zapravo je sastavljena od gornjeg dijela i suknje što je čini vrlo praktičnom za kombiniranje. Sa zaštitnim Andy’s znakom – prepoznatljivim volanima, ova se haljina uvrstila na moju “wish listu” proljeća.

Uživala sam isprobavajući različite haljine, posebne na svoj način, stvorene za različite prigode. Svaka od nas, sasvim je obična žena, devojka, djevojčica, koja želi pronaći haljinu koja će joj savršeno pristajati i istaknuti njezinu prirodnu ljepotu. Uz stručne savjete, ali i srdačnost, široki izbor i nevjerojatnu kreativnost – sigurna sam da će te se i vi osjećati poput prave princeze i otići kući s širokim osmijehom na licu i naravno – savršenom haljinom pod rukom!

Ostatak moje potrage za haljinom pogledajte u galeriji.
Photo: Eni Brušnjak
Pripremila: Katja Grubiša
Posebne zahvale: Sally Atelier, Andy’s, La Vetrina