ZTC

U našu dragu Rijeku neupitno se vratilo dobro poznato “riječko vrijeme” – obilje kiše, vjetra i magle koje bi i najvećeg optimista mogle koštati dobrog raspoloženja. Kako zadržati osmijeh na licu kada su nam omiljene cipele promočile već u 9 ujutro, cijeli dan hodamo gradom u potrazi za kišobranom koji može izdržati riječku jesen i samo zamišljamo trenutak kada ćemo se ušuškati  u topli krevet. Pa ipak, ako vam se ovaj dolazak kući čini dalekim, donosimo nekoliko prijedloge gdje se sakriti od kiše i hladnoće, bilo da se radi o pauzi na poslu ili kavi s društvom nakon radnog vremena. 

Aperitif bar novootvoreni je lokal za sve ljubitelje ugodnog ambijenta, zanimljivog uređenja interijera te općenito “domaće atmosfere”. Savršen je odabir za ispijanje kave ili omiljenog pića u svako doba dana. Iako se radi o prvenstveno ugostiteljskom objektu česta su i brojna kulturna događanja poput izložbi, rasprava, panela i slično. S obzirom na savršenu lokaciju na samome Korzu izvrsna je opcija za bijeg od onih nepredviđenih pljuskova.

Simpatičan wine bar Prostorija čuva posebno mjesto u našem srcu. Uvijek miran, pomalo sakriven od pogleda, ovo je lokal u kojem ćete se osjećati kao da ste zakoračili u neki drugi grad pa i državu! Čaša kvalitetnog vina ili topla čokolada savršena su opcija za kišne i tmurne dane.

Riječki trg Kont, poznato je okupljalište mladih, ali i dom poznatoj kafića “Striga”. Caffe bar Striga, ime je dobio u čast gospodina Zdenka Strižića, arhitekta koji je radio na projektu mosta Sušak-Rijeka te na uređenju njegove okolice. Ovog ljeta prostor je preuređen, a nit vodilja  bila je kreacija prostora koji nalikuje dnevnom boravku – svijetao, vedar ambijent u kojem se osjećate ugodno i opušteno – baš kao u svojem domu. Nama zvuči odlično!

Ako poželite isprobati domaću hranu ili vam je gušt popiti dobru pivu odličan odabir je novo preuređena pivnica Cont. Kultna lokacija u šarmantnom ruhu oduševit će kako turiste tako i lokalne goste. Na meniju su redom domaći specijaliteti poput šurlica i njoke te širok izbor craft pivi. Na trenutak pobjegnite od kiše i uživajte u prekrasnom interijeru koji odiše riječkim simbolima.

Za kraj, postoji li bolje vrijeme za kvalitetan shopping od kišnog poslijepodneva? Srećom u riječkom ZTC-u uvijek je toplo i ugodno, a uz međusezonske popuste pomisao na kupovinu postaje još slađa.


Pripremila: Katja Grubiša
Photo: Eni Brušnjak, Ivor Mažar
 

Kancelarija bar