ZTC

Ovog ponedjeljka Rijeka je “zasjala” u pravom jesenskom ruhu. Jedino što otkriva posljednje dane ljeta su još uvijek visoke temperature, no tmurni oblaci te sitna kišica podsjećaju nas da je jesen iza ugla. Ne znam za vas, no ja sam se ovog ponedjeljka jedva ustala iz kreveta! Pritisak je u zraku, obaveze na pomolu, a kraj ljeta opasno se približava. Vrijeme je da zasučemo rukave i hrabro zakoračimo u novi radni tjedan. Donosimo vam nekoliko ideja gdje povesti ovaj naizgled tmurni ponedjeljak u Rijeci i pretvoriti ga u još jedan divan dan.

Ako poželite da ovaj ponedjeljak bude tzv. cheat day, preporučujemo vam da svratite do Kužina Fine Fast Food-a, savršene lokacije za ljubitelje brze hrane u kojoj se može uživati satima. Jedino što u ovom lokalu otkriva naznake tipičnog fast food-a, jest meni s hamburgerima, krilcima i sličnome. No, samo jedan pogled na interijer i izgled te naravno okus jela u trenu će vas uvjeriti da se radi o nečemu sasvim drugačijem. Daleko od klasičnih stereotipa o masnim, kaloričnim hamburgerima i krumpirićima, Kužina u svojoj ponudi nudi prije svega svježe, slasne, domaće pripremljene hamburgere po svačijem guštu. Burgeri sadrže 100% juneće meso, BBQ ili običan umak, majonezu, te svježe sezonsko povrće. Ukoliko niste ljubitelji burgera svakako isprobajte pileća krilca, različite kombinacije tortilja ili ukusne krumpiriće i salatu. Sva jela pripremljena su s puno pažnje po posebnoj recepturi od redom svježih sastojaka. Također, ponuda se svakodnevno mijenja, stoga očekujte sezonske novitete.

Iduća lokacija nalazi se na popisu omiljenih, brojnim Riječanima ali i turistima. Šarmantni Cukar i kafe teško je ne zavoljeti. Od ljupkog interijera, ispunjenih najrazličitijim dekoracija, preko uvijek ljubaznost i stručnog osoblja, do izvrsne ponude – harmonija osjetila u srcu Rijeke. Od nedavno u ponudi se nalaze i slatki, domaće pripremljeni zalogaji poput čokoladne krostate. Mljac!

Ako u Rijeci želite kušati odličnu kavu i rastjerati tmurne oblake u mislima, definitivno posjetite Cukar!

Kada je u pitanju “bijeg od realnosti ponedjeljkom”, još jedna lokacija koju obožavamo jest šarmantna slastičarnica Ebba’s cuisine u Starome gradu.  Samo jedan pogled na ovu slastičarsku oazu dovoljan je da zaboravite da je ovo još jedan ponedjeljak u Rijeci. Osjećat ćete se kao da ste zakoračili u pariški film, a vi ste onda ljupka dama u glavnoj ulozi. Prigušena glazba, opojne slatke arome i nasmijano Nevenino lice natjerat će vas da kušate baš svaki kolačić. 

Gdje god proveli ponedjeljak, ne zaboravite da je to još samo jedan ne(običan) dan u tjednu, koji trebate provesti u ugodnom društvu, radeći ono u čemu uživate svakoga dana. 

Pripremila: Katja Grubiša

Photo: Eni Brušnjak

Vaši komentari
DUX NEKRETNINE